Başaran Holdinge ait Challenger 604 tipi özel jet, BAE'den İstanbul'a gelirken İran'da düştü. İş adamı Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran, 7 kız arkadaşı ve üç mürettebat hayatını kaybetti. Evlilik hazırlığı yapan Başaran'ın düğün öncesi Dubai'ye arkadaşlarıyla eğlenmeye gittiği ve dönüş yolunda olduğu öğrenildi. Ayrıca ölen yolculardan Zeynep Coşkun, Ayşe And ve Sinem Akay'ın bu yaz birer ay arayla evlenecekleri, Burcu Gündoğar Urfalı ve Jasmin Baruh Siloni'nin ise hamile olduğu ortaya çıktı.

BEKARLIĞA VEDA PARTİSİ İÇİN GİTTİLER

İran'ın resmi ajansı IRNA'ya açıklama yapan Kiyar ilçesi Kriz Masası Müdürü Kademali Merdani uçağın ülkenin güneydoğusundaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletine bağlı Kiyar ilçesinde dağlık bir alana düştüğünü söyledi. Uçakta bulunan yolcular Mina Başaran, Burcu Urfalı, Zeynep Coşkun, Sinem Akay, Liana Hananel, Jasmin Buruh Siloni, Ayşe And ve Aslı İzmirli ile kaptan pilot Melike Kuvvet, ikinci pilot Beril Gebeş ve Kabin Memuru Eda Uslu hostes hayatını kaybetti. Mina Başaran'ın 14 Nisan'da Murat Gezer'le evleneceği, düğün öncesi arkadaşları ile bekarlığa veda için gittikleri Duabi'de tatil yaptığı öğrenildi.4'Ü EVLENECEKTİ, 2'Sİ HAMİLEYDİ

Mina Başaran: Ailesinin tek kızı ve Başaran Holding'in veliahtı olan 28 yaşındaki Mina Başaran 2013 yılından beri şirkette aktif rol alıyordu. Mina Başaran'ın Can adından erkek kardeşi var. Mina Başaran pek çok dergiye seyahat yazıları da yazıyordu.

EKİM AYINDA NİŞANLANMIŞTI

Özel jette Hüseyin Başaran'ın tatil için Dubai'de olan bekarlığa veda partisinden dönen kızı Mina Başaran ve 7 arkadaşının olduğu öğrenildi. Gıda, turizm, yatçılık, inşaat ve enerji alanlarında iş yapan Hüseyin Başaran'ın işlerindeki en büyük yardımcısı kızı Mina Başaran'dı. Başaran, Koç Üniversitesi'nde işletme bölümünü okuduktan sonra European Business School'da lüks marka yönetimi üzerine master eğitimi almıştı.

Mina Başaran ile Metprint Baskı Sistemleri'nin sahibi Murat Gezer, mutlu ilişkilerini Ekim ayında resmiyete döküp nişanlanmıştı.

14 NİSAN'DA DÜNYA EVİNE GİRECEKTİ

Başaran Grubu'nun genç veliahtı Mina Başaran ile Metprint Baskı Sistemleri'nin sahibi Murat Gezer, mutlu ilişkilerini Ekim ayında resmiyete döküp nişanlanmıştı. Soho House'da dillere destan bir törenle nişanlanmıştı. 14 Nisan'da Çırağan Sarayı'nda görkemli bir düğün töreni ile evleneceklerdi.

BABASI VE ANNESİ PROJELERİNE ONUN İSMİNİ VERMİŞTİ

Anne Beril Başaran'ın, mega yat iç mekan tasarımına Mina ismini verdiği öğrenildi. Mina Başaran'ın adı Başaran Yatırım Holding'in Kadıköy'da yaptığı bir rezidans prjoesine verilmişti. Mina Başaran Koç Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olmuştu. Londrada da yüksek lisansını tamamlamıştı.

Jasmin Baruh Siloni: Takı tasarımcısı ve hamileydi.

İstanbul doğumlu olan Siloni, Hisar Okulları'nı bitirdikten sonra Koç Üniversitesi'ne gitti. Ardından ise mücevher tasarımcısı olarak çalışmaya başladı.

Liana Hananel: Lily and Rose mayoları tasarımcısı, evli ve 4 aylık bir bebeği vardı.

İstanbul doğumlu olan Liana Saint Pulcherie Lisesi'nden sonra Koç Üniversitesi'ne gitti. Ardından da internette satış yapan Lilyandrarose şirketini kurdu.

Ayşe And: Klinik psikolog olan Ayşe And'ın (30) nişanlıydı.

İstanbullu olan And, Saint Benoit Lisesi'ni bitirdi. Ardından New York Ackerman Institute'yi bitirdi ve Türkiye'de psikolog olarak çalışmaya başladı.

Zeynep Coşkun: Yeni nişanlanmıştı, bu yaz düğünü vardı.

Bursa'da Toyota Akkoyunlu Şirketinin sahibi iş adamı Orhan Coşkun'un kızı olan Zeynep Coşkun da Mina Başaran'ın en yakın arkadaşları arasındaydı.

Sinem Akay: Mavi Jeans'in eski sahibi Çetin Akay'ın kızı Sinem Akay (27) 'Casa di Denim' adlı jean tasarım şirketinin kurucusuydu.

İstanbul doğumlu Akay, Saint Joseph Fransız Lisesi'nden mezun oldu. Ardından İtalya'da moda üzerine eğitim veren Polimoda Firenze'de yüksek öğrenimini yaptı. Moda ve giyim sektöründe çalışıyordu, bu yaz evlenecekti.

Burcu Gündoğar Urfalı: İstanbul Teknik Üniversitesi tekstil ve moda tasarımı bölümünde başladığı eğitimini, çift diploma programı ile Fashion İnstitute of Technology New York'ta 2011 yılında tamamladı. Mezun olma projesi ile 'Critic's Award' alan ilk Türk öğrenci oldu. Daha sonra İstanbul'a dönen Urfalı tasarımcı Hakan Yıldırım ile çalışmaya başladı. 2015 yılında Bug Uniform adında kendi şirketini kuran Urfalı, kurumsal firmaların personellerine üniforma tasarımı ve üretimi yapıyordu. Hamileydi.

Aslı İzmirli: İstanbul Bilgi Üniversitesi mezunu olan Aslı İzmirli, mücevher tasarımcısı. Son olarak İzmia Jewelry adlı kendi şirketini kurdu. Kaynak: Haberler

Editör: Barış Köksal