Rekabet Kurumu, OMV Petrol Ofisi, Milan Petrol ve TP Petrol hakkında sözleşme serbestisini ve rekabeti haksız olarak sınırlandırdıkları iddialarına yönelik soruşturma açtı.
LPG TEDARİĞİNİ ENGELLEDİLER

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan açıklamada kurulun çeşitli akaryakıt dağıtım şirketlerinin, intifa hakkını kötüye kullanmak suretiyle, bayilerinin, kendileri veya kendilerinin göstereceği LPG dağıtım şirketleri dışında kalan şirketlerden oto gaz LPG tedariğini engelleyerek sözleşme serbestisini ve rekabeti haksız olarak sınırlandırdıkları iddialarını içeren başvuruyu, Danıştay 13. Dairesi'nin kararı üzerine yeniden değerlendirdiği belirtildi.
DAHA ÖNCEDEN DE SORUŞTURMA AÇILMASINA KARAR VERİLMİŞTİ

Dünya'nın haberine göre açıklamada daha önce bu şikayet nedeniyle yapılan ön araştırmada, söz konusu uygulamaların incelendiği ve şikayetin reddine ve soruşturma açılmamasına karar verildiği ancak bu kararın Danıştay tarafından iptal edildiği hatırlatıldı.
Bu çerçevede RK'nın teşebbüsler arasındaki rekabeti sınırlayıcı anlaşmaları ve uyumlu eylemlerin ve hakim durumun kötüye kullanılması maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla soruşturma açıldığı bildirildi. Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal