TÜRMOB seçimi öncesinde başkan adayları tanıtım çalışmalarını sürdürürken sonucu konusunda duyarlı ve ilgili meslek mensupları adayların seçim çalışmalarını ve hedeflerini öğrenme konusunda azami gayret sarfediyorlar. Süreci yakından takip eden meslek mensupları bir yandan gruplar adına ortaya çıkan adayların seçim çalışmalarını izlerken diğer yandan birçok meslektaşımızın seçim çalışmalarını konu alan yazılarını takip ederek bilgi sahibi olmaya çalışıyorlar. 

Türkiyenin dört bir yanından konu hakkında görüş belirten değerli kalem sahipleri Türmob’a aday olan yazılarında  ağız birliği etmişcesine  Masum Türker’ den övgü ile bahsederken grupları adına hareket eden diğer iki adaydan bahis açmamaları, mesleğin geleceğine yön vermeyi hedefleyen Masum Türker’in meslek örgütünün umudu olduğuna ilişkin görüşümüzü doğruluyorlar.
İlk sırada TÜRMOB’un antidemokratik yapılanmasının değiştirilmesi için etkin mücadele edilmesi gerekliliğinin altını çizen yazı sahipleri, tüm meslek mensupları tarafından bilinen ve  yirmialtı yıldır biriken meslek sorunlarımız ile ilgili olarak Masum Türker’ in çözüm önerilerini sabırsızlıkla bekliyorlar.

Anadolu’yu il il dolaşarak projelerini ve  hedeflerini anlatan Masum Türker, öyle anlaşılıyor ki taklit edilme endişesi ile seçim beyannamesini açıklamayı erteliyor. Ertelemekte çok da haklı zira bugün itibarı ile diğer adayların seçilmeleri halinde neler yapacaklarına ilişkin hiçbir meslek mensubu bilgi sahibi değil. 

Türmob yönetiminde antidemokratik temsil oranının düzeltilmesi ve siyasi iradenin vesayetine son verilmesi gibi idari sorunlarla birlikte, ağırlaşan iş koşulları ve angaryalar ile üretilen hizmetin karşılığını alamayan meslek mensupları; Meslek örgütünün belirleyemediği ücret tarifesi ve günün koşullarına göre yeterli olmadığı halde tahsil edilemeyen ücretler, giderek yok olan meslek ve meslek mensubunun saygınlığı, oda aidatlarının yüksekliği, sadece vergicilik esasına indirgenmiş ve sürekli değişen mevzuat, oda kurullarının rant kapısı olmaktan  çıkarılması gibi temel konuların ele alınması için Masum Türker önderliğinde Türmob yönetiminin işbaşına gelmesini bekliyor. 

Öyle anlaşılıyor ki önceki yıllara göre bu yıl farklı olması beklenen Türmob seçimleri sonrasında, yönetim anlayışı köklü değişime uğrayacak tek sesli olan mevcut yönetim biçimi Masum Türker önderliğinde çok sesli yapıya kavuşmuş olacaktır. 
 
Editör: Barış Köksal