Diyarbakır'da Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi üzerine gün boyunca farklı illerde protesto gösterileri yapıldı. Polis, protestolara müdahale etti.

Diyarbakır'da Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini protesto etmek amacıyla Türkiye'nin dört bir yanında yapılan gösterilere polis müdahale etti. Elçi'nin öldürülmesinin ardından sokağa çıkma yasağı ilan edilen Sur'da ise DBP, üyelerine kesintisiz eylem çağrısı yaptı. Toplanan DBP'lilere ise polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Bölgeden zaman zaman silah seslerinin de geldiği öğrenildi.

DİYARBAKIR'DA İNTİKAM SLOGANLARI ATILDI

DBP, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin bugün uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etmek amacıyla partililere Şeyh Sait Meydanı'nda toplanma çağrısı yaptı. Çağrı üzerine çok sayıda partili meydanda toplanarak, "Tahir Elçi ölümsüzdür" ve "PKK intikam" sloganı attı.

İSTİKLAL'DE TAZYİKLİ SU VE BİBER GAZI İLE PROTESTOCULAR DAĞITILDI

Diyarbakır'da yaşanan saldırıyı protesto etmek isteyen İstanbul Barosu üyeleri İstiklal Caddesi'nden Galatasaray'a yürümek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis, gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Grup üyeleri müdahalenin arından ara sokaklara dağıldı. İstiklal Caddesi'nde gerginlik sürüyor.

GERGİNLİK SÜRÜYOR

Bunun üzerine gruba uyarıda bulunan polis, dağılmalarını istedi. Ancak grup, polise taşlarla saldırdı. Polis de grubu biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ederek, dağıttı. Bölgede gerginlik sürüyor.

"İNADINA HEPİMİZ ELÇİYİZ"

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde basın açıklamasının ardından çıkan silahlı çatışmada hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi için Adana'da yürüyüş düzenlendi. "İnadına hepimiz Tahir Elçiyiz" sloganlarının atıldığı eylemde, bir grubun "İntikam" diye bağırması dikkat çekti.

BURSA'DA GAZETECİLER CEMİYETİ YÜRÜYÜŞ YAPTI

Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) üyeleri ile Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dürdar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması ile Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine düzenlenen basın açıklaması ile tepki gösterdi.

ŞANLIURFA'DA OTURMA EYLEMİ YAPILDI

Şanlıurfa'da bir grup, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, bir polisin şehit olduğu terör saldırısını protesto etti. Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanan Şanlıurfa'da Emek ve Demokrasi Platformu üyesi grup, önce alkışlarla ardından da oturma eylemi yaparak saldırıyı kınadı.
Editör: Barış Köksal