Burkina Faso'nun Başkenti Ouagadougou'da Türk restoranına ağır silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 28 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada saldırıda 1 Türk'ün hayatını kaybettiği ve 1 Türk'ün de yaralandığı belirtildi.

AĞIR SİLAHLARLA SALDIRDILAR

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da Aziz İstanbul isimli bir restorana saldırı düzenlendi. Restorana ağır silahlarla ateş edildi, görgü tanıkları çok sayıda yaralı ve ölü olduğunu belirtti. Hükümet yetkilileri ise saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, güvenlik güçleri ülke çapında operasyon başlattı. Burkina Faso İletişim Bakanı Remi Dandjinou, saldırıyı bir terör saldırısı olarak niteledi ve 3 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

DIŞİŞLERİ: 1 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Dışişleri Bakanlığı, bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiği, bir vatandaşın da yaralandığı Burkina Faso'da düzenlenen terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da dün gece meydana gelen ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan terörist saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Saldırıda bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve bir vatandaşımızın da yaralanmasından ayrıca büyük üzüntü duyulmuştur." ifadesi yer aldı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Burkina Faso halkına başsağlığı ile yaralananlara acil şifa dileğinde bulunulan açıklamada, "Türkiye son yıllarda uluslararası terörün hedefi haline gelen Burkina Faso'ya desteğini ve dayanışmasını sürdürecektir." mesajı paylaşıldı.
Editör: Barış Köksal