Kayseri'de, trafik kuralları ihlallerine karşı vatandaşların cep telefonları üzerinden fotoğraf ve video yoluyla ihbar ve şikayette bulunabileceği yeni dönem başladı.

Kayseri Valiliği, trafik kurallarını ihlal eden sürücülerin, akıllı cep telefonlarıyla çekilen fotoğraf ve video kaydıyla ihbar hattına bildirilebileceğini açıkladı.

VATANDAŞ FAHRİ MÜFETTİŞ OLDU

Valiliğin konuyla ilgili açıklamasında, trafikte kural ihlali yaptığı video veya fotoğraf kaydıyla tespit edilen araçların görüntülerinin Emniyet Müdürlüğü'ne bildirilmesiyle, "Sorumluluk duygusuna sahip vatandaşlarımızın adeta birer fahri müfettiş gibi görev yapması amaçlanmıştır" denildi.

WHATSAPP'DAN EMNİYET'E MESAJ

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, uygulamaya vatandaşların desteğini beklediğini ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Trafik kurallarına uymayarak, trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde olumsuz ve tehlikeli davranışta bulunanların takibi ve cezalandırma çalışmaları İl Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından yapılmaktadır. Yapılan bu çalışmalara ilave olarak trafik kurallarını ihlal edenlerin yakalanma riski duygusunu artırmak amacıyla, vatandaşlarımız tarafından, trafikte kural ihlali yaptığı video veya fotoğraf kaydıyla tespit edilen araçların görüntülerini, ihlalin yapıldığı yer ve zaman bilgileriyle birlikte WhatsApp uygulaması üzerinden iletmeleri halinde Emniyet Müdürlüğümüze bağlı Trafik Şubesi tarafından cezai işlem uygulanmak üzere gerekli değerlendirme yapılacaktır."

Vali Düzgün, akıllı iletişim uygulamaları üzerinden şikayet ve ihbar hattını amacına aykırı ya da usulsüz bir şekilde kullananlar hakkında da gerekli cezai işlemlerin uygulanacağını ifade etti.

Kaynak: haberler

Editör: Barış Köksal