Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbledağı Camii'nin açılışı ve cuma namazının ardından caminin karşısında bulunan tabiat parkında ağaç dikti, doğaya güvercin, keklik ve sülün saldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvercinlerin kafeslerinden dışarı çıkmaması üzerine önce ellerini çırparak güvercinleri kafesten çıkarmaya çalıştı.

YARDIMINA GÖREVLİLER YETİŞTİ

"Bunlar normalde alkışlayınca çıkarlar ama kalabalıktan ürktüler herhalde" diyen Erdoğan, daha sonra korumalarından çubuk istedi. Korumaların getirdiği şemsiyeyle güvercinleri yine kafeslerinden çıkarmayı başaramayan Erdoğan'ın yardımına görevliler yetişti.

KEKLİKLERİN SALINMASI SIRASINDA ZOR ANLAR YAŞADI

Bir görevlinin kafese girerek verdiği güvercinleri uçuran Erdoğan daha sonra sülün kafesinin yanına geçti. Bu sırada, "Ne kadar çevreci olduğumuzu görsünler." diyen Erdoğan, kekliklerin salınması sırasında zor anlar yaşadı.

Önce korumaların ve gazetecilerin başına ve kameralara konan kekliklerden biri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da başına kondu.

Olayı gülerek karşılayan Erdoğan'ın kısa süre yaşadığı şaşkınlığın ardından keklik korumaların müdahalesiyle uçarak uzaklaştı.

Editör: Barış Köksal