Yedi farklı ülkeden gelen genç liderler ve CHP İstanbul Gençlik kolları saat 11.00'deTaksim Meydanı'nda toplandı.

GRUP BASIN AÇIKLAMASI YAPMAK İSTEDİ

Grup, basın açıklaması yapmak için Gezi Parkı'nın merdivenlerine doğru yürümeye başladı. Ancak polis yürüyüşe izin vermedi. Polis, grubu dağılması konusunda uyardı. Uyarıyı dikkate almayan gruba polis, bibergazı sıkarak müdahele etti.

CHP İstanbul Gençlik Kolları "Tüm Dünyanın Sosyalist Gençlerini Birleştirmek için Daha İyisini İnşa Etmek için İşgal Et" sloganıyla Taksim Gezi Parkı'nda açıklama yapmak istedi. Ellerine aldığı pankartın arkasında toplanan yaklaşık 50 kişi, Taksim The Marmara Otel'in önüne toplandı. Burada grup ilk olarak polis ile konuştu. Ancak polis grubun Gezi Parkı'na yürüyüşüne izin vermeyeceğini belirtti.

BASKICI VE FAŞİŞT TUTUMUNUZLA SİZ GEZİ'Yİ ANLATTINIZ

Olayların ardından otel önünde basın açıklaması yapan İrfan İnanç Yıldız, "Müdahale sırasında iki arkadaşımızı gözaltına almak istediler, ellerinden kurtardık. Ayaklarımıza ve yüzlerimize gelen darpın haddi hesabı yok. Yurtdışından gelen misafirlerimizle birlikte sadece ve sadece Gezi Parkı'nın merdivenlerinden basın açıklaması yaparak gündemi değerlendirmek istedik" dedi. Yıldız, "Bu sizin korkunuzdur. Bu sizin hala Berkin Elvan'ın ölümü hakkında açıklama yapamamanızdır. Bugün burada başlayan programımızla bizCHP'li geçler olarak Gezi Parkı olaylarını dünyaya anlatmak istedik. Sağolun, bizim anlatmamıza gerek kalmadı. Siz bugün bütün baskıcı ve fasişt tutumunuzla anlatmış durumdasınız" dedi.

Müdahalenin ardından dağılan grup üyeleri tekrar meydanda toplandı. Basın açıklaması yapan grup, daha sonra Beylikdüzü'ndeki programlarına katılmak için otobüslere binerekTaksim'den ayrıldı.

Editör: Barış Köksal