Dün öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin cenazesi Selahattin Eyyubi Hastanesi'nden alındı. Elçi'nin cenazesi bir süre meslektaşı olan avukatların omuzlarında taşındı. Daha sonra Elçi'nin tabutu, cenaze aracına konuldu. Cenaze arabasına konulan Elçi'nin naaşı, kalabalık eşliğinde Koşuyolu Parkı'na götürüldü.

TABUTUN ÜZERİNDE BARO AMBLEMİ VAR

Tahir Elçi'nin tabutunun üzerine Diyarbakır Barosu'nun ambleminin olduğu bir örtü serildiği görüldü. Bu arada HDP'li vekillerin de bulunduuğu kortej de cenaze töreninin düzenleneceği Koşuyolu Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Cenaze için gelen kalabalık her geçen dakika artıyor.

YÜRÜYEREK CENAZEYE GELDİLER

Diğer taraftan şehir dışından otobüslerle Tahir Elçi'nin cenazesi için gelen vatandaşlar şehre alınmadı. Otobüsten inip barikatları geçen vatandaşlar ise şehre yürüyerek girdi.

"BABA NE OLUR GİTME"

Tahir Elçi'nin cenazesi hastaneden alınırken kızının "Baba ne olur gitme" feryatları ise yürek yaktı

"SENİ UNUTMAYACAĞIZ"

Avukatlar yürüyüşte üzerinde Türkçe ve Kürtçe olarak "Seni unutmayacağız" yazan ve Elçi'nin fotoğrafının bulunduğu pankart taşıyorlar.

"HOŞÇAKALIN DOSTLAR, İYİLİKLE KALIN"

Öte yandan Elçi'nin Twitter hesabına ölümünün ardından yakınları tarafından bir fotoğrafı konularak, "Hoşçakalın dostlar. İyilikle kalın" yazıldı. Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal