Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Günde an az iki litre su içerek hücreleri temizlemek, dolgunlaştırmak ve kırışıklıkları da azaltmak mümkündür. Bitki çayları veya sebze suları da bu miktara dahil olabilir. Ancak alkol, çay, kahve, meşrubatlar ve asitli içecekler günlük su tüketim miktarının dışında tutulmalıdır.

Canlı ve ışıltılı görünümlü bir cilt için bol miktarda taze meyve ve sebze tüketmek gerekir. Ceviz, fıstık, fındık, kuru kayısı ve havuç cilde nem kazandırmaktadır. Banyo yapılan ürünlerin kremli olması, özel banyo yağlarının kullanılması ve banyodan sonra nemlendirici kullanımı cilde ışıltılı bir görünüm vermektedir. Nemlendirici seçimi de cilt tipi ve mevsime göre uzman yardımı alınarak yapılmalıdır.

Su içmek hücrelerimize oksijen ve besin öğelerinin taşınmasını, ayrıca atık ürünlerin taşınarak böbreklerden atılmasını sağlar. Cildimizdeki dokuların yenilenmesini sağladığı gibi ayrıca vücuttaki ödemin atılmasına da katkıda bulunur. Cildimizin ihtiyaç duyduğu bütün mineralleri sağlar. Bütün bunlar birlikte düşünüldüğünde su yaşamımızın vazgeçilmezleri arasında olduğu gibi; su içmek bir eziyet ya da zorunluluk olmamalı, bize keyif vermeli.

Eğer su içmekte zorlanan biriyseniz, suyunuzun içine birkaç damla limon veya meyve dilimleri ekleyip daha rahat içilebilir hale getirebilirsiniz. Günde 2 litre su içtikten sonra cildinizdeki farkı hissetmeye başlayacaksınız. Cildinizin toksinlerden arındığını ve yüzünüzdeki canlılığı fark edeceksiniz.

(YASEMİN MİRAS / AKŞAM)
Editör: Barış Köksal