Sözcü gazetesi yazarı ve OdaTV. com'un imtiyaz sahibi Sonar Yalçın, konferans için gittiği Denizli'de bu Sabah gözaltına alındı.

Sonar Yalçın'ın kaldığı Şiir Otel'e Sabah saat 05.00'te gelen polisler, hakkında Ankara 35'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya gitmediği gerekçesiyle yakalama kararı verildiğini söyledi. Polisler tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Sonar Yalçın, işlemlerin ardından Denizli Adliyesi'ne götürüldü.

"KONUDAN HABERİM YOK"

"İfadeye gitmediği" iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenilen Soner Yalçın, konudan haberi bile olmadığını söylese de polislere dinletemedi. Gözaltı kararının Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verildiği öğrenildi. Ankara'daki mahkemenin, ev – ofis adresi / telefon numaraları UYAP'ta dahi olan Soner Yalçın'a "ulaşamadığı"ndan dolayı yakalama kararı çıkarttığı belirtildi.

İFADE VERME KOŞULUYLA SERBEST BIRAKILDI

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan ve Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca da adliyeye geldi. Soner Yalçın, savcının talimatıyla öğleden sonra mahkemeye gelip ifade vermesi koşuluyla serbest bırakıldı ve oteline döndü.

TWITTER'DAN TEPKİ YAĞDI

Soner Yalçın'ın gözaltına alınması sosyal medyada olay oldu. Pek çok isim, şafak vakti gelen gözaltıya tepki yağdırdı.

İŞTE O MESAJLARDAN BAZILARI:

UĞUR DÜNDAR: Soner Yalçın Sabah 05.30 da gözaltına alınmış. Mesaj açık; düşünme, yazma, konuşma, gazetecilik yapma! Yapacaksan da yalakalık yap!..

TUNCAY ÖZKAN: Soner kardeşime karşı yapılan gözaltı değil gözdağı. Sabaha karşı girişilen saldırıyı kınıyorum.Yaparlar. Son çırpınışları.Onunlayım.

FAZIL SAY: Soner Yalçın'ın durumunda endişeye gerek yok denildi , akşam İZMİR'deki konuşmasını yapacak. (Sinir bozmak için yapılmış bir olay deniliyor)

HAKAN ŞÜKÜR: Fikrine katılın katılmayın Soner Yalçın gibi ikamet bilgileri devlette olan gazetecileri İstanbul dışına çıktığında gözaltına almak gözdağıdır.

ERDAL AKSÜNGER: R. Zarrab'ın ifade vermeye tenezzül etmediği Yeni Türkiye'de, Soner Yalçın "ifadeye gitmediği" gerekçesiyle sabaha karşı gözaltına alınıyor!

HÜSEYİN AYGÜN: Soner Yalçın gözaltına alınmış. Selvi'nin, Yayman'ın, Barlas'ın 'gazeteci'lik yaptığı bir ülkede Soner'e gözaltı, olağan ve kaçınılmazdır..

ERGÜN POYRAZ: Soner Yalçın, fırtınalara göğüs germiş, üfürükten mi yılacak.

HÜSEYİN ERSÖZ: Soner Yalcin'i Ankara 35.ACM'nin Karariyla Denizli polisi Sabah 5′de gozaltina aliyor. Size de "hala is basindayiz" mesaji gibi gelmedi mi?

ATİLA SERTEL: Soner Yalçın yeri, yurdu belli olan adamdır. Polis baskını, ona "yazma, konuşma, memleketi dolaşma" demektir. Korkutamaz, yıldıramazsınız

ONUR CAYMAZ: "Ulaşılamadığı" gerekçesiyle "ulaşıp" Soner Yalçın'ı gözaltına almışlar…

MELİS ALPHAN: Soner Yalçın'ı saçmasapan bi gerekçeyle gözaltına almışlar. Reza'lar ortada krallar gibi dolaşsın, bunlar işlerine gelmeyenle uğraşsın.

HALUK HEPKON: Soner Yalçın'ın gözaltına alınması ülkemizin içine düştüğü batağı ve "İleri Demokrasi"nin ne menem bir şey olduğunu gözler önüne seriyor
Editör: Barış Köksal