Zencefil

Serbest radikalleri hücre ve dokularda çoğaldıkça DNA yapısında hasara neden olur. Zencefil anti-enflamatuar etkisi sayesinde kansere karşı ciddi koruyucudur.

Ekinezya

İngiltere de yapılan bir araştırmada Ekinezya ile C vitaminiyle beraber alındığında soğuk algınlığı geçirme olasılığını %80lerin üzerinde azalttığı görülmüştür. Hastalığın zamanın da 1-1,5 gün azalttığı belirlenmiştir.

Kuşkonmaz

Kuşkonmazların kanı temizlemekte, bağırsak florasını iyileştirmekte, kalp sağlığına katkı sunmaktadır.

Ceviz

Güçlü bir Omega 3 kaynağı olan Ceviz tüketmekse vücuda antioksidan açısından destek olur.

Kekik

Kekik içeriğinde bulunan "Timol" denilen madde ile harika bir antioksidan ve iltihap önleyici yanında öksürük ve bronşit gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Bonus Tarif; Kaynar suya 3 yemek kaşığı kuru kekik 2 tatlı kaşığı bal ekleyerek doğal öksürük şurubu hazırlayabilirsiniz.

Soğan

Sporcu Diyetisyeni Aslıhan Elmas Soğanın içerdiği Çinko, Selenyum ve Kükürtlü bileşikler sayesinde enfeksiyonlar ve kansere karşı koruyucudur.

Domates

İçeriğindeki Likopen, A vitamini, Potasyum, Folik Asit ve Posa bakımından zengin olan domates Kalp damar hastalıkları kanser ve enfeksiyonlara karşı korur.

Balık

Selenyum, Omega 3 kaynağı olan Balık bağışıklık sistemini kuvvetlendiren en önemli besinlerden biridir.

Yoğurt ve Kefir

İçerdiği Probiyotikler bakterilerden korunmada fayda sağlar. Sindirim sistemini de güçlendirir.

Bal

Sporcu Diyetisyeni Aslıhan Elmas Balın Antimikrobiyal ve Antifungal etkisi sayesinde yaraları dezenfekte ettiği, bakteri ve mantar gelişimini önlediğini dile getirdi.
Editör: Barış Köksal