BDP bugün Meclis'te son toplantısını yapacak, partinin grup konuşmasını BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş yapacak. Demirtaş'ın, Kürt sorununun çözüm sürecine yönelik kaygılarını iletmesi ve HDP'de politikaya devam edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

ÖCALAN, YENİ İSMLERİ BELİRLEYECEK

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın BDP/HDP heyetiyle hafta sonu İmralı'da yapacağı görüşmede, haziranda gerçekleştirilecek kongrelerde kimin eşbaşkan olarak gösterilmesi konusunda görüşünü belirtileceği ifade ediliyor.

HDP'ye geçiş nedeniyle BDP, bugün TBMM'de son grup toplantısını yapacak. Demirtaş'ın konuşmasında, çözüm sürecinin tıkanması nedeniyle mesajlar vermesi bekleniyor. Demirtaş ayrıca, HDP'de politikaya devam edilmesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunacak.

HDP'ye geçiş kararı sonrası iki partide kongre çalışmalarının da hızlandığı öğrenildi. Milletvekillerinin HDP'ye geçişi sonrasında 8 Haziran'da BDP'nin, 22 Haziran'da ise HDP'nin olağanüstü kongresinin toplanacağı belirtildi.

2008'DE KURULDU

BDP, 2 Mayıs 2008'de kuruldu. Muş Milletvekili Demir Çelik'in genel başkanlığını yaptığı BDP, DTP'nin kapatılmasından sonra Aralık 2009'da bu partinin genel merkezine taşındı. BDP, 19 DTP'li milletvekili ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras'ın katılımı ile 25 Aralık 2009'da Meclis'te grup kurdu. Kongre ile Demirtaş, genel başkan seçildi. Partide Kışanak da eşbaşkanlığa getirildi.
Editör: Barış Köksal