İnternette tanışıp aşık olduğu bir IŞİD üyesiyle evlenmek için Suriye'ye gitmeye çalışırken gözaltına alınan 20 yaşındaki Rus kız, çıkarıldığı mahkemede cihatçı olmadığını savundu.

Üniversite öğrencisi olan Varvara Karaulova, Suriye ve Rusya'da saldırı düzenleyecek intihar bombacıları devşiren IŞİD'e katılmaya çalışmakla suçlanıyor. Felsefe eğitimi alan 20 yaşındaki Rus kız, Moskova'da çıkarıldığı mahkemede, hakkındaki suçlamaları reddetti.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; Karaulova, internette tanıştığı ve âşık olduğu Radikal dinci Airat Samatov ile evlenmek için Suriye'ye gitmeye çalıştığını söyledi.

Terörist ya da canlı bomba olmak gibi bir niyeti olmadığını savunan Karaulova, ‘Vlad' adıyla tanıdığı Samatov'u etkilemek için yanında seksi iç çamaşırları götürdüğünü söyledi.

Stalin döneminde siyasi mahkûmlara işkence yapılan Lefortova cezaevi'nde tutulan Karaulova, "İntihar bombacılarına ilişkin sözler sarf edildiğinde, hangi sözcükleri seçeceğimi bile bilemiyorum. Tüm bunları dinlemek bile imkânsız" dedi.

Aleksandra Ivanova adıyla anılmak istenen genç kız, üç yıldır âşık olduğunu söylediği Samatov'un IŞİD saflarında savaştığını ve doktorluk yaptığını iddia etti.

Genç kızın annesi ise mahkemede kızını şu sözlerle savundu: "Seyahat için güzel iç çamaşırları, çoraplar ve mayo satın aldı. Neden dantelli iç çamaşırlarına ve çoraplara ihtiyacı olsun ki? Savaşa böyle bir bavulla gider misiniz?." Aile, kızlarının internette tanıştığı ve daha sonra cihatçı olduğu anlaşılan şahsa delicesine âşık olduğunu söyledi.
Editör: Barış Köksal