Çanakkale'de Şehitlik Ziyaretinde Otobüs Faciası: 5 Ölü, 34 Yaralı
Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde şehitliklere geziye gelen bir tur otobüsü, Çanakkale İstanbul Karayolu Kavak Köy mevkisi Şarköy Sapağı'nda, bilinmeyen bir nedenden dolayı kontrolden çıkarak devrildi. Kazada 5 kişi hayatını kaybederken, 34 kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Çanakkale ve Edirne'deki hastanelere kaldırıldı. Kaza yerinde incelemeler sürüyor.

İSTANBUL'DAN GELMİŞLER

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nin kültür turları kapsamında Kur'an kursunda eğitim gören kadınları taşıyan otobüsün, Şarköy Kavşağı yakınında henüz belirlenemeyen nedenle devrildiğini belirtti.

Kazanın ardından bölgeden geçen bir araç sürücüsünün ihbarının ardından tüm ekiplerin bölgeye sevk edildiğini anlatan Erkal, "Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitliğe gelenleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 27 kişi yaralandı" dedi.

Vali'nin açıklamasının ardından ölü sayısı 5'e, yaralı sayısı 34'e yükseldi.

"ÜZÜCÜ BİR KAZA"

Yaralıların ambulans helikopter ve ambulanslarla Çanakkale ve Gelibolu ile Edirne'nin Keşan ilçesindeki hastanelere kaldırıldığını ifade eden Erkal, "Yol trafiğe açık, ekiplerimiz çalışıyor. Üzücü bir kaza" diye konuştu.

ACI HABERİ ALANLAR KUR'AN KURSUNA AKIN ETTİ

Devrilen otobüsteki kişilerin, Sancaktepe'deki Yunus Emre Camii Külliyesi Eğitim ve Kültür Derneği'nde (YECDER) eğitim gördüğü öğrenildi. Acı haber üzerine ölen ve yaralananların yakınları derneğe akın etti.

Eşinden haber alamadığını söyleyen bir kişi, gözyaşlarını tutamadı.

Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal