Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde komando er olarak vatani görevini tamamlayıp tezkeresini aldıktan sonra 10 Ağustos 2015 günü memleketine gitmek üzere bindiği helikopterde PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle şehit olan Denizlili 21 yaşındaki Doğan Acar'ın evine asılan Türk bayrağının, zorla geri alındığı ortaya çıktı. Şehidin annesi Fatma Acar, Akhan Mahallesi'ndeki evlerinin önüne devlet görevlileri tarafından asılan bayrağın geri alınmasını, kendisini ziyaret eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye, "Benim çocuğum kanını verdi, canını verdi. Haketmedi mi bir bayrağı?" diyerek, gözyaşları içinde anlattı.

"ŞEHİDİN ANNESİNDEN BAYRAK İSTENMEZ"

Destici'yi şehidin amcası Ramazan Acar ve annesi Fatma Acar karşıladı. Taziyesi sırasında aileye Allah'tan sabır diledi. Acılı anne Acar da, "Sabrı yok bunun da sabretmek zorundayız. Devletimize sağ salim teslim ettik, bayrağa sarıp verdiler. Yetmedi, evveli gün evimden bayrak istemeye geldiler. Şehit annesinden bayrak istenmez. Benim çocuğum kanını verdi, canını verdi. Haketmedi mi bir bayrağı?" şeklinde konuştu.

"BİR BEZ PARÇASINI BENİM ÇOCUĞUM HAKEDEMEMİŞ"

Bayrağın geri alınmasına şaşırdığını ifade eden Genel Başkan Destici'nin, "Neden ne bayrağı istiyorlar sizden?" sorusu üzerine Acar, "Buraya büyük bayrak asmışlar. Benim çocuğum bunu hakedememiş. Benim çocuğum devlete hizmet etti ama o bayrak oradan istemeye gelince ben bir kere daha yıkıldım, bana koydu. Bir bez parçasını benim çocuğum hakedememiş. Şehit ailesinden bayrak istenmez. Bunu nereye gitsem dile getireceğim." diye tepki gösterdi.

"BENİM CANIM GİTTİ"

Çocuğunu yetiştirmek için çok emek sarfettiğini, canını bile vatan uğruna verirken evlerine asılan bayrağın, haketmediği gerekçesiyle geri istenmesinin kendisini çok üzdüğünü söyleyen Fatma Acar, "Benim canım gitti, emeğim gitti. Ben yıllarımı feda ettim. Hem annelik hem babalık yaptım ona. İşte şahidim de... (amcasını gösteriyor) Benim çocuğuma bir bayrak koysalar ne olacak? Ben bayrak peşinde değilim ama onu hakedememiş. Bana çok koydu. Benim çocuğum kanını dökmüş, canını dökmüş. Tezkeresini aldıydı benim oğlum. Devlete hizmet ettiydi. Ben onlara sağ salim teslim ettim. Onlar ne yaptılar? Bayrağa sarıp verdiler. Ben onları ne umutlarla bekliyordum." ifadelerini kullandı. Bayrağı isteyen kişilerin hangi devlet kurumundan olduğunu bilmediğini söyleyen Acar, "Kendilerine bir iki söz sarfettim. Seni kim gönderdiyse iade et yerine dedim. Söylememiştir gerçi de. Benim canım yandı. Benim çocuğum o bayrağı hakedememiş." dedi.

DESTİCİ TALİMAT VERDİ

Şehit evine asılan bayrağın geri alınmasına çok kızdığını belirten BBP Genel Başkanı Destici de, "Onu yapanlar, hem şehidimize hem size karşı büyük saygısızlık yapmışlar. Buradaki arkadaşlara görev veriyorum, o bayrağın daha büyüğünü inşaallah buraya getirin asın." diye partililere talimat verdi.

Ayrıca arabalarında bulunan bir Türk bayrağını da şehit annesi Acar'ın elini öperek hediye etti. Ziyaret sonunda Destici, Bakara sûresinin ilk beş ayetini okudu.
Editör: Barış Köksal