Çağlayan Adliyesi'nde öldürülen teröristlerden Şafak Yayla'nın Sakarya'da dershaneye gittiği ve hukuk fakültesini dereceyle kazandığı ortaya çıktı. Yayla'nın gittiği dershanenin müdürü Hamdi Küçükosman, "Bizde eğitim gördüğü dönemlerde vahşice yapılmış bu terör olayına karışacak bir ize rastlamadık" dedi.

HUKUK FAKÜLTESİNİ DERECEYLE KAZANDI

Çağlayan Adliyesi'nde öldürülen teröristlerden Şafak Yayla, Sakarya'da eğitim gördü. Akyazı ilçesine gelen Yayla, 4 yıl boyunca Akyazı Anadolu Lisesi'nde eğitim gördü. Lise son sınıfta Akyazı ilçesinde bir dershanede bir yıl boyunca eğitim gören Yayla, dereceyle İstanbul Hukuk Fakültesini kazandı.

ŞEREF KÜRSÜSÜNDE FOTOĞRAFI VAR

Bir yıl boyunca okuduğu Dershanenin Müdürü Hamdi Küçükosman, dershane şeref kürsüsünde fotoğrafı bulunan Şafak Yayla'yı anlattı. Vahşice yaşanan terör olayında öldürülen Yayla'nın başarılı bir öğrenci olduğunu belirten Küçükosman, "Dershanenin böyle bir olayla gündeme gelmesi üzücü. Cümle kuracak durumda değilim, şoktayım. Şafak Yayla dediğimiz kişi bizim bir dönem öğrencimiz olur. Üniversite sınavına hazırlandı, başarılı oldu. Vahşice yapılmış olan bu terör olayına karışmış olması, bizde eğitim gördüğü dönemlerde böyle bir ize rastlamadık" dedi.

"BU ONUNLA İLGİLİ BEKLEDİĞİMİZ BİR SON DEĞİLDİ"

Küçükosman, "Bu onunla ilgili beklediğimiz bir son değildi. Biz manevi değerleri elimizden geldiğince ona anlatmaya çalıştık. Kimlerin eline düştüyse, artık ne olduysa bu durumlar meydana gelmiş oldu" diye konuştu.
Editör: Barış Köksal