Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AK Parti'nin İkinci Olağanüstü Kongresi'ne gönderilen mesaj, kongre salonundakiler tarafından ayakta dinlendi.

AK Parti'nin İkinci Olağanüstü Kongresi toplandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun veda konuşması yaptığı kongrede, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 1282 delegenin imzasını alarak tek başına aday oldu. AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne bin 282 delege katıldı. Yıldırım'ın delegenin ezici çoğunluğunun oyunu alarak genel başkan seçilmesi bekleniyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren kongrenin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'na gelmeye başlayan partililer tribünleri tıklım tıklım doldurdu. AK Partililerin erken saate rağmen tribünlerdeki coşkulu tezahüratları dikkat çekti. Binali Yıldırım ise, saat 10.30'da eşiyle birlikte salona giriş yaptı. Salona girişte Semiha Yıldırım'ın dua ettiği görüldü. Yıldırım ve eşinin ardından ise salona Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu geldi. Yıldırım, Davutoğlu'nu salonun girişinde karşıladı.

ERDOĞAN'IN MESAJI OKUNURKEN AYAĞA KALKTILAR

Saat 12:30 sıralarında ise Kongre Divan Başkanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen mesajı okudu. Bozdağ tarafından "Partimizin markası ve önderi olan liderimiz, büyüğümüz, ustaların ustasından gelen bir mesajı arz etmek istiyorum" diye okumaya başladığı kutlama mesajı tüm partililer tarafından ayakta alkışlandı.


"PARTİMİZ TAYYİP'İN PARTİSİDİR"

Divan Başkanı Bekir Bozdağ, Erdoğan'ın mesajını okumadan önce, "Sayın Cumhurbaşkanım, biliyoruz ki fiziken aramızda olamasanız da manen aramızdasınız. Halkımızın dediği gibi, partimiz 'Tayyip'in partisi'dir ve 'Tayyip'in partisi' olarak kalmaya devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızı AK Parti'den ayrı düşünmek mümkün değildir. AK Partinin tek lideri vardır o da Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bundan sonra da olduğu gibi seçilmiş cumhurbaşkanı ile başbakanın uyumlu çalışması Türkiye'nin gücüne güç katacaktır" dedi.

İŞTE ERDOĞAN'IN MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı şöyle: "Sizleri muhabbetle, hasretle selamlıyorum. Cumhurbaşkanı yemini ettiğim gün AK Parti ile hukuki bağım kesilmiş olabilir ama sizlerle gönül bağım hiçbir zaman kesilmedi. İnşallah hiçbir zaman da kesilmeyecek. Önümüzdeki dönemde yeni anayasa ve yeni yönetim sistemi arayışları içinde, cumhurla başkanı arasında iklimi olumsuz etkileyen bu çarpık uygulamanın giderileceğine inanıyorum.

Yakın tarihin en önemli siyasi olaylarından biri olarak gördüğüm AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nin başarılı geçmesini diliyorum. Yeni genel başkanı ve parti yönetim organlarında sorumluluk üstlenecek arkadaşlarımı şimdiden tebrik ediyorum. Kaderi ülkenin kaderiyle özdeşleşen AK Parti için hizmet yarışında bir güç ve motivasyon tazelenmesi olarak görüyorum. 2023 hedeflerine ulaşılması için seçilecek genel başkana çok önemli görevler düşüyor. 27 Ağustos 2014 tarihinde genel başkanlık görevini kendisine devrettiğim Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na hizmetleri için teşekkür ediyorum. Kongre salonunda bulunan delegeler ve misafirlere selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum."

KONGRE NASIL BAŞLADI

AK Partililer sabahın erken saatlerinde kongre için salonu doldurdular. Partililerin özellikle Erdoğan'la ilgili şarkılarda büyük coşku yaşadığı görüldü.

Kongrede bin 470 delege oy kullanacak. Yıldırım seçim sonrası AK Parti 3. genel başkanı olarak tarihe geçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurucu genel başkan olarak AK Parti'de 13 yıl 13 gün görev yaparken, Davutoğlu ise 20 ay 25 gün görev yaptı. Saat 10.00'da başlayan kongrenin saat 16.00 - 17.00 sıralarında sona ermesi bekleniyor.

10:20'DE EVDEN ÇIKTI

AK Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım'ın Dikmen Vadisi'ndeki evinin önünde de sabahın erken saatlerinden itibaren büyük hareketlilik yaşandı.Yıldırım saat 10.20'de gibi evden çıkarak basın mensuplarını selamladı ve Ankara Arena'ya doğru yola çıktı.

EŞİNİN DUASIYLA SALONA GİRDİ

Binali Yıldırım saat 10:30'da salona vardı. Yıldırım salonun girişinde kendisini karşılayan AK Partili yöneticilerle tek tek el sıkıştı. Yıldırım, kongre salonuna eşi ile birlikte girdi. Salona giriş yapan ikili partilileri uzun süre selamlayıp karanfil dağıttı. Salona girişte Semiha Yıldırım'ın dua ettiği görüldü.

BİNALİ YILDIRIM, AHMET DAVUTOĞLU'NU KARŞILADI

Görevini bırakacak olan Başbakan Ahmet Davutoğlu da saat 11.20'de Kongre salonuna geldi. Davutoğlu'nu salon girişinde partililer karşıladı. Ahmet Davutoğlu da tıpkı Binali Yıldırım gibi coşkulu bir şekilde karşılandı. Davutoğlu daha sonra partililere karanfil dağıttı. Davutoğlu'nu salonun kapısında Binali Yıldırım karşıladı.

AK PARTİLİLERDEN KAREOGRAFİ

AK Partililer bir koreografi hazırladı. Koreografide önce Binali Yıldırım, sonra Ahmet Davutoğlu en son ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selam veren halleri yer aldı.


DAVUTOĞLU VEDA TURU ATARKEN PARTİLİLER AĞLADI

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu, salonda veda turu atarken bazı partililerin ağladığı görüldü. O anlar obejktiflere de yansıdı.

ŞARKI DETAYI

Binali Yıldırım kongre salonuna girerken Dombra şarkısı çalarken, Ahmet Davutoğlu'nun girişinde de Ahmet Hoca şarkısı çalındı.

ERDOĞAN ŞARKISI SALONU COŞTURDU

Kongre başlamadan en büyük heyecan Recep Tayyip Erdoğan şarkısıyla yaşandı. Salonu dolduran herkes daha önce seçimlerde de çalınan Dombıra isimli şarkıyı ayakta söyledi.

Öte yandan 'Yeniden tarih yazmaya söyle var mısın', 'Vatana selam, cihana selam' şarkıları salonun en sık çalınan şarkıları oldu. Kaynak: haberler
Editör: Barış Köksal