Alınan bilgiye göre, Kurtuluş mahallesi Ziyapaşa caddesi üzerinde bir vatandaş yürüdüğü sırada bir kadının yardım çığlığını duyarak yukarıya doğru baktı. Apartmanın 1'inci katında bir kadının pencerenin içine doğru ağzını kapatarak bir kişinin çektiğinden şüphelenen vatandaş durumu polis ekiplerine bildirdi.

KAPININ ARKASINA BUZDOLABINI DAYADI

Polis ekiplerinin geldiğini gören şüpheli Gökhan S. kapıyı kırma ihtimaline karşı evde bulunan buzdolabını kapının arkasına dayadı. Şüphelinin silahlı olabilme ihtimaline karşı ekipler çelik yeleklerini giyerek apartmanın içinde ikna çalışmalarına başladı. Yaklaşık 2 saat süren ikna çabaları sonuçsuz kalınca olay yerine Özel Harekât ekibi çağrıldı. Bu sırada itfaiye ekipleri de olay yerine geldi. İtfaiye ekipleri de kapının kırılmasına karşı hazır bekledi.

ÖZEL HAREKÂT EKİBİ KAPIYI KIRARAK ŞÜPHELİYİ ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Apartmanın içinde bulunan polisleri de güvenlikleri açısında dışarıya çıkartan özel harekat ekipleri şüpheliyi ikna etmeye çalıştı. Ancak3 saatin sonunda ikna çabaları sonuçsuz kalınca, evin ışıkları dışarıdan kesilerek kapı kırıldı. Kapının kırılmasının ardından Gökhan S. gözaltına alınırken, rehin aldığı kız arkadaşı olduğu iddia edilen Gülşah A. ise kurtarıldı. Gülşah A.'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ŞÜPHELİ POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN ARANAN ŞAHIS ÇIKTI

Olay sonrasında gözaltına alınan Gökhan S. apartman çıkışında basın mensuplarına tepki gösterdi. Edinilen bilgiye göre, şüphelinin polis ekipleri bir suçtan dolayı arandığı öğrenildi.

Kaynak: Sabah

Editör: Barış Köksal