Antalya'da Kemal A.B. adlı bir vatandaş Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'a, İçişleri Bakanlığı ile Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir ihbar mektubu gönderdi. Mektupta, AKSAV Genel Müdür Vekili Göksel Kumsal, Genel Müdür Yardımcısı Birol Kaya ile AKSAV İcra Kurulu üyesi Hüseyin Şanlı, görevli olarak gittikleri İstanbul'da konakladıkları otelde çok fazla miktarda harcama yaptıkları, hatta otel odasında kondom satın alıp, bunu da AKSAV'a fatura ettikleri, otele sevgililerin ve sevgililerinin annelerinin de geldiği ve bunların parasının AKSAV tarafından ödendiği, Başkan Akaydın'dan bu rezalete'dur' demesinin beklendiği yazıldı.

Vakfa fatura edilmiş

Kemal A.B., bu iddiaları araştırmak üzere Başkan Akaydın tarafından AKSAV'a gönderilen bir kişinin de'yemlenip, hovardalık ettirilip, sonra da tehdit edildiğini' öne sürerek, bu sayede olayın üstünün kapatıldığını iddia etti. İhbar mektubunun bir suretinin cumhuriyet savcılığına ulaşması üzerine, iddialar araştırıldı ve Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'de dava açıldı.

Davanın iddianamesinde, Göksel K., Hüseyin Ş. ve Birol K.'nın geçen yıl festival çalışmaları için gittikleri İstanbul'da konakladıkları otelde beraber oldukları Rus, Ukraynalı ve Türk kadınlarla aynı odada kaldıkları, içtikleri içki, mini bar ve diğer ekstra giderlerinin AKSAV tarafından karşılandığı, hatta bu kişilerin kadınlarla cinsel birliktelikleri sırasında kullandıkları prezervatiflerin bile vakıf tarafından ödendiği kaydedildi. Faturanın 24 bin 56 lirayı bulduğu da iddianamede yer aldı.Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, bir dönem AKSAV Muhasebe ve Personel İşleri Departmanı'nda çalışan D.B.'nin ifadesine başvurdu.

8 binlik indirim!

D.B., otelden alınan faturaların şişirildiğini anladığını belirterek, “Otel yöneticileriyle görüşerek, fazladan kesilen 8 bin lirayı vakıf borcundan mahsup ettirdim” dedi. AKSAV İcra Kurulu üyesi Hüseyin Ş., AKSAV Genel Müdür Yardımcısı Birol K., ve AKSAV Genel Müdür Vekili Göksel K. iddiaları reddetti.

Editör: Barış Köksal