Piyasada yaşanan dalgalanma dolar kurunu 3,85 TL'nin üzerine taşırken euro tarihi rekorunu yenileyerek 4,75 lira seviyesine yükseldi. Kur ve faiz tahvil/bono piyasasında görülen yabancı ağırlıklı satış yönlü işlemler ile gelişmekte olan benzer ülke piyasalarından negatif ayrışarak yükselirken bugün piyasada Hazine ihalesi ve küresel gelişmeler izlenecek.

"DAHA FAZLA YÜKSELMESİ MÜMKÜN"

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Dolar/TL'de bono piyasasında yaşanan yükselişler sonrası dün sert bir tepki gördük. Aslında bu tepkiyi geçen hafta bekliyorduk. Gelinen seviyeler itibarıyla 3.85-3.86 üzerinde kapanışlar yapılırsa teknik olarak daha fazla yukarı yön mümkün. Bu kapsamda bugün gerçekleştirilecek Hazine ihalesi önemli. Talep yakından izlenecektir" dedi ve ekledi:

"Bir diğer taraftan ise doların genel olarak değer kaybı yaşadığı bir küresel piyasa görüyoruz. Bu yükselişleri sınırlayan bir etken. ABD enflasyon verileri dolardaki yön açısından yakından izlenmeli."

ABD ŞUBAT ENFLASYONU TAKİP EDİLECEK

Bugün dış piyasalarda ise ABD'de TSİ 1530'da açıklanacak ABD Şubat ayı TÜFE ve çekirdek TÜFE verileri izlenecek. Yatırımcılar veride Fed'in bu yılki faiz artış hızına ilişkin ipuçları arayacak.

Reuters anketine katılan ekonomistler TÜFE'nin Şubat'ta yıllık bazda yüzde 1.8 artmasını bekliyorlar. Beklentilerin üzerine gelecek rakam Fed'in bu yıl üç adet olan faiz artırım tahminini dörde yükselteceğine ilişkin beklentileri artırabilir. Kaynak: haberler

Editör: Barış Köksal