KÜRT KANALI: TÜRKİYE'DEN PEŞMERGENİN GEÇİŞİNE İZİN ÇIKTI

Mesud Barzani, Türkiye'den Peşmerge Güçleri'nin ve yardımların Kobani'ye ulaştırılmasına izin vermesi için talepte bulundu. Türkiye, talep konusunda Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'na olumlu yanıtını iletti. Türkiye'nin bu konuda Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ni bilgilendirdiği ifade edildi.

KÜRT YÖNETİMİ ACİL TOPLANDI

Rudaw'un haberine göre, Türkiye'nin sınırlarını açması üzerine Kürt Yönetimi, Peşmerge'nin bölgeye gönderilmesi için ilgili birimleri acil topladı.

BARZANİ ANKARA'DAN RESMİ İZİN İSTEMİŞTİ

Barzani'nin Peşmerge kuvvetlerinin Türkiye üzerinden Kobani'ye geçişi için Ankara'dan resmi izin istediğini ifade etti.

MÜSLİM "ANKARA SÖZÜNÜ TUTTUMADI" DEMİŞTİ

PYD lideri Müslim ise geçtiğimiz haftalarda Ankara'da yaptığı görüşmede Suriye'deki diğer Kürt kantonlarındaki silahlı güçlerinin Türkiye üzerinden Kobani'ye geçişi konusunda anlaştıklarını ancak Türkiye'nin sözünü tutmadığını söylemişti.

ERDOĞAN: PYD VE PKK BİZİM İÇİN EŞTİR

Erdoğan'ın geçtiğimiz dün yaptığı "Son günlerde bir şeyler dolaşmaya başladı. Nedir o? PYD'ye silah desteği vermek ve PYD'ye verilecek silah desteğiyle IŞİD'e karşı burada bir cephe oluşturmak. Tamam da PYD şu anda bizim için PKK ile eştir, o da bir terör örgütüdür. Bir terör örgütüne kalkıp da bize dost olan NATO'da beraber olduğumuz Amerika'nın böyle bir desteği, açıktan açığa söyleyerek bizden 'evet' ifadesini, yaklaşımını beklemesi çok çok yanlış olur, böyle bir şeyi bizden beklemesi mümkün değil, böyle bir şeye de biz 'evet' diyemeyiz." açıklaması Erdoğan'ın Kobani'ye 'koridor'u kapattığı yorumlarına neden olmuştu.

AKDOĞAN: KORİDOR MÜMKÜN DEĞİL

Türkiye Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye üzerinden Kobani'ye güvenlik koridorunun açılmasının mümkün olmadığını söylemişti.
Editör: Barış Köksal