Başbakan Davutoğlu, Ankara'da patlamanın meydana geldiği sokakta incelemede bulundu. Olay yerine karanfil bırakan Davutoğlu, hayatını kaybedenler için fatiha okudu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 20'si asker 8'i sivil olmak üzere 28 kişinin can verdiği Merasim Sokak'ta, patlamanın yaşandığı alana karanfil bıraktı ve saldırıda şehit olanlar için dua okudu.

ÖNCE GATA'DAKİ TÖRENE KATILDI

Başbakan Davutoğlu, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazelerinin memleketlerine uğurlanması dolayısıyla düzenlenen törene katıldıktan sonra, beraberindeki bakanlarla saldırının gerçekleştirildiği İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokağa geldi.



28 ŞEHİDİN ANISINA 28 KARANFİL

Patlamanın yaşandığı noktaya 28 şehidin anısına 28 karanfil bırakan Davutoğlu, şehitler için dua etti.

İÇİŞLERİ BAKANI İLE SAVUNMA BAKANI DA EŞLİK ETTİ

Başbakan Davutoğlu'na eşlik eden İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da saldırının düzenlendiği alana karanfil bıraktı.

OLAY YERİNİ BİR SÜRE İNCELEDİ

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'dan patlamayla ilgili bilgi alan Davutoğlu, bir süre olayın gerçekleştiği yeri ve bölgeyi inceledi.

BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Halen trafiğe kapalı tutulan Merasim Sokak'ta saldırının gerçekleştiği alan brandayla kapatılmış şekilde muhafaza altına alınırken, güvenlik güçlerinin bölgedeki çalışmaları da devam ediyor.

Bu arada Merasim Sokak üzerindeki askeri lojmanlara büyük Türk bayrakları asıldığı gözlendi.

kaynak:haberler
Editör: Barış Köksal