Anne ve babasın ziyaretlerinde duygu dolu anlar yaşandı. Sosyal tesisi gezen baba Mehmet, kızının duvarda asılı fotoğrafını sevince, anne Songül gözyaşlarına boğuldu. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun özel davetlisi olarak Gaziantep’e giden aileye vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Tesisi çok beğendiğini söyleyen Özgecan Arslan’ın annesi Songül Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür etti. Songül Arslan konuşmasında, Özgecan yasasını istediğini belirterek, "Çok beğendim, çok teşekkür ederiz. Gerçekten çok ince düşünülmüş, çok güzel yapılmış. Başkanımıza teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Özgecan kızımız tabi ki de her an aklımızda, yani unutulacak bir şey değil. Allah sabrını veriyor fakat acısı halen içimizde. Yani unutulmaz ve unutulacak bir şey değil. Bizim kızımız çok değerliydi, çok iyiydi. Yani anlatamıyorum, kelimelere dökemiyorum. Özgecan yasasını istiyorum. Yani başka canlar yanmasın. Gereken cezayı çekecekler muhakkak bunun bir affı yok ama devletimizden muhakkak Özgecan yasasını istiyoruz" dedi.

Özgecan’ın babası Mehmet Arslan da Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederek, güzel projeler hayata geçirdiğini söyledi. Özgecan Yüzme Havuzu ve Kültür Merkezi’nde çok güzel hizmetler verildiğini söyleyen Mehmet Arslan, "Bu davetten çok memnun oldum, çok mutlu oldum. Sadece kızımın adının verildiği bir tesis değil, başkanımın sosyal projeler anlamında Gaziantep’e, Şahinbey Belediye Başkanı olması vesilesiyle yapmış olduğu hizmetleri çok büyük bir hayranlıkla gezdim, izledim ve gördüm. Gerçekten kendisini takdir ediyorum ve önünde gerçekten saygıyla eğiliyorum çünkü bu hizmetler çok önemli. Yani bizim de Özgecan adı ile anılmasını düşündüğümüz bir rehabilitasyon merkezi projemiz vardı. Gerçi halkımız bu proje ile ilgili katkı vermekten imtina etti, demeyeceğim fakat biz bu katkıyı sunabilmeleri adına yeteri kadar gayret gösteremedik. Bu projemizin, hayalimizin, düşüncemizin sayın başkanım tarafından gerçekten hayata geçirildiğini gördüm. Çok güzel hizmetler veriliyor. İnşaların bilinçlenmesi, eğitilmesi maddi ve manevi anlamda yardım alabilmeleri adına çok güzel işler yapılıyor. Allah’ın Gaziantep’e bir lütfudur. Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum. Cümlemizin yar ve yardımcısı olsun. Özgecan isminde gizli olan çok güzel bir ifade biçimi var; canların özü. Canların özü, hiç de güzel olmayan bir şekilde kasıtlı olarak, cahilce, canice” diyerek yutkundu.

"ALLAH’IN İPİNE TOPTAN SARILALIM"

Türkiye’nin güzel bir vatan olduğunu söyleyen Mehmet Arslan, insanların şeytana ayak uydurmaması ve Allah’ın ipine sımsıkı sarılması gerektiğini dile getirdi. Yaşananların Allah’ın bir lütfu olduğunu belirten Arslan, “Demek ki Allah’ın lütfu, takdiri, tecellisi bu şekilde oldu. Emir Allah'tan diyoruz. Bu anlamda Özgecan'ıma, Özge'me sahip çıkan, gerek tesislere verilmiş olan isimler, gerekse bütün annelerin, babaların, genç kızların Özgecan’ların aynı duruma gelmemesi için gösterilen bu katkıların, yardımların ne kadar önemli olduğu bütün ülkece takdir edildi. Son söylemek istediğim şu; bizim insanımız çok güzel, bizim insanlarımıza ne kadar güzel olduklarını birileri unutturmaya çalışıyor. Bizim insanımız kalbinin sesini dinlesin. İnsanlarımızın, ülkemizin, devletimizin geleceği kendi insanımızın elindedir. Hiç kimsenin iradesi başkası tarafından kullanılamaz. Kalbinin sesini dinlesin, geleceğe yönelik iyi tercihler, çocukların gelecekteki mutlu yarınları için güzel seçimler, güzel tercihler yapsınlar. Bu memleketteki yöneticilerin, idarecilerin, hepimiz inançlı insanlarız. Allah’ın takdiri olmadan, nasıl ki bir yaparak dalından kopmazsa, bugün Allah’ın takdiri olmadan, hiç kimse bu ülkede herhangi bir şey yapabilme gücüne sahip değildir. Şeytana ayak uydurmayalım, Allah’ın ipine toptan sarılalım” dedi.

TAHMAZOĞLU: “BAŞKA ÖZGECANLAR OLMASIN”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise Özgecan’ın herkesin kızı olduğunu belirterek, "Öncellikle Özgecan kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Özgecan kızımız aynı zamanda bizim de kızımızdır. Ailesiyle birlikte onların da acılarını paylaşıyoruz. Gittik taziyelerinde de bulunduk. Başka Özgecanlar olmasın. O kızımızın ismini hem kalbimizde hem de tesisimizde yaşatalım diye meclisimizin aldığı karar gereği, yaptığımız hanımlara özel tesisimize Özgecan kızımızın ismini verdik. Burası Özgecan Yüzme Havuzu ve Kültür Merkezi. Aynı zamanda şimdi ailesiyle birlikte gezdik. Hanım kardeşlerimiz, burada okuyanlar hepsi Özgecan kızımızı rahmetle anıyorlar. Yeni Özgecanlar olmasın. Bu saldırıları da şiddetle kınıyorum. Böyle acılar yaşanmasın. Herkes birbirine sevgili, saygılı, birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde yaklaşmalıdır. Bu tür canilere fırsat vermememiz lazım. Özgecan kızımızı da hem kalbimizde hem de tesisimizde yaşatıyoruz. Ailesine de buralara kadar geldikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Barış Köksal