Özellikle doğru otomobili seçmek ve doğru donanım seviyesiyle almak artık sıfır kilometre otomobillerde bile bir bilmece haline gelmiştir.

Ayrıca 2.el otomobil satın almak için bile birçok şeye dikkat etmek gerekiyor. Boyalı mı? Kilometresi orijinal mi? kazası var mı? Vs. Doğru otomobili satın almak ve aldıktan sonra da pişman olmak istemiyorsanız çok iyi araştırıp karar vermeniz gerekmektedir. İşte araç seçerken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar.

Öncelikle bütçenizi belirlemeniz gerekmektedir. Ayrıca bütçenize göre seçeceğiniz aracın ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığını iyice düşünmeniz sizin açınızdan doğru bir yaklaşım olacaktır.

Az yakıt tüketen ve karbon salınımı az olan modelleri seçmeye önem gösterin. böylelikle Hem çevreyi, hem de bütçenizi korumuş olursunuz.

Alacağınız araca sonradan takacağınız her türlü aksesuarın ihtiyaçlarınızı karşılayan aksesuarlar olmasına dikkat edin. Çünkü bazı aksesuarlar daha sonra sökülmek istendiğinde araca kalıcı leke ve hasar bırakabilir.

Otomobil satın alırken dikkat edilmesi gereken öncelik güvenlik olmalıdır. Aldığınız aracın standart donanımında olan ABS, EBD, Airbag gibi donanımların araçta var olduğunu kontrol edin.

İkinci el araç satın alacaksanız mutlaka vergi borçlarının ya da trafik borçlarının ödenip ödenmediğini kontrol edin. Aksi takdirde daha sonra bir sürprizle karşılaşabilirsiniz.

Otomobil satın alırken sadece otomobilin fiyatını kriter olarak düşünmeyin. Daha sonra çıkacak vergileri, bakımları, tamir masraflarını düşünerek araç seçmek, aracınızın uzun ömürlü olması açısından son derece önemlidir.

Aldığınız aracın yedek parça ve servis ağının yaygın olup olmaması da son derece önemlidir. Bazı eski otomobillerin ve satışlarını Türkiye'den çekmiş markaların parçalarını bulmak zor olabilir.

Almak istediğiniz araçla mutlaka bir test sürüşü yapmalısınız. Özellikle 2.el araç satın alacaksanız, aracın yetkili servislerde kontrollerini gerçekleştirip herhangi bir sorun olup olmadığına baktırmanız sizin açınızdan faydalı olacaktır.

 Kaynak: Haberler.com

Editör: Barış Köksal