İNGİLTERE'deki terör saldırısında aracın çarpmasıyla otobüsün altına savrulan kadının 43 yaşındaki İspanyolca öğretmeni Aysha (Ayşe) Frade olduğu ortaya çıktı. Talihsiz kadının babasının Kıbrıslı bir Türk olduğu öğrenildi.
 
 

İNGİLTERE'nin başkenti Londra'daki şok saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin de 43 yaşındaki İspanyolca öğretmeni Aysha Frade olduğu ortaya çıktı. İngiltere'de yaşayan Frade'in babasının Kıbrıslı bir Türk olduğu öğrenildi.
Saldırının ardından Reuters haber ajansının geçtiği fotoğraflardan biri tüyler ürpertmişti. Bu kare, saldırganın 4x4 araçla yayaları ezdiği Westminster Köprüsü üzerinde çekilmişti. Fotoğrafta, kaldırımda yürürken, saldırganın kullandığı aracın çarpmasıyla savrulan bir kadının, yoldan geçen bir otobüsün altında kaldığı görülüyordu.
 
KADININ YARALI OLDUĞU DUYURULMUŞTU

Reuters, otobüsün arka lastiğinin hemen yanında, hareketsiz şekilde yatan kadının yaralı olduğunu duyurmuştu. Ajansın daha sonra geçtiği karelerde ise kadının aynı yerde yattığı ve bu sırada bir kadının otobüse bindiği, şoförün de koltuğunda olduğu görülmüştü.

HAYATINI KAYBETMİŞ

Esrarengiz görüntülerin sırrı ise bugün çözüldü.

Uzun süre otobüsün altında yatan kadının hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Talihsiz kadının kimliği de belli oldu: İki çocuk annesi Aysha Frade. Frade'nin olay yeri yakınlarındaki bir okulda İspanyolca öğretmenliği yaptığı açıklandı.

BABASI TÜRK ANNESİ İSPANYOL

Frade'nin annesi İspanyol, babası ise Kıbrıslı Türk. 43 yaşındaki kadının, İspanyol asıllı olduğu ve İspanya'nın Betanzos kasabasından İngiltere'ye yerleştiği belirtildi.
 
Editör: Barış Köksal