Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde bir tur otobüsünün ağırlığına dayanamayan beton yol çöktü. Ölen ya da yaralananın olmadığı ilginç kazada, beton yol çökünce tur otobüsü çöken yolun içerisinde kayboldu.
Akşam saat 22.00 sıralarında meydana gelen kazada, Küçükköy Sarımsaklı İlkkurşun Mahalles'nde bulunan Vilayetler Hizmet Birliği'ne ait spor komplekslerinin bulunduğu alanın hemen yanında, İstanbul'dan gelen bir firmaya ait 34 TN 9573 plakalı otobüs aynı bölgede bulunan bir otele yolcularını bıraktıktan sonra park etmek istedi. Ancak, park ettiği betonun altında yağmur kanalı sebebiyle boşluk bulunduğundan habersiz otobüs sürücüsü ve muavin bir anda otobüsle beraber büyük bir gürültüyle yerin içine gömüldü.
Çöken betonun içine gömülen otobüste büyük maddi hasar oluşurken, araç betonun içinden onca çabaya rağmen çıkarılamadı.
"NASIL OLDUĞUNU ANLAMADIK"
Otobüsün bağlı bulunduğu firmanın yetkilisi, 3 günlük Bayram tatili için geldikleri Sarımsaklı'da, kendilerinden başka otobüs ve otomobillerin de buraya park ettiğini belirterek, "Park ettiğimiz alanın altından yağmur kanalı geçiyormuş, bu bölümün altı boşmuş. Nasıl olduğunu hala anlayamadığımız şekilde otobüsümüz adeta yerin dibine gömüldü. İnanılır gibi değil" diye konuştu.
Editör: Barış Köksal