Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in annesi Azize Baydemir vefat etti. Baydemir'in sosyal medyada 'Annem' isimli şarkıyı paylaştığı, 2 saat sonra da acı haberi aldığı öğrenildi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in vefat eden annesi Azize Baydemir, toprağa verildi.

Baydemir'in bir süredir kolon kanseri teşhisiyle tedavi gören ve bu sabah İplik Mahallesi'ndeki evinde vefat eden annesi Azize Baydemir'in (74) cenazesi, Yeniköy Mezarlığı içerisinde bulunan camide kılınan cenaze namazının ardından, nakil aracıyla mezarlığa getirildi. Azize Baydemir, burada dualar eşliğinde defnedildi. Defin esnasında Baydemir'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Bu arada mezarlığa gelen Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Baydemir'e sarılarak başsağlığı dileğinde bulundu.

Cenaze törenine katılan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, bazı BDP'li milletvekilleri ve partililer, Baydemir'e başsağlığı diledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in taziyeleri Bağlar ilçesindeki Havedanlılar Yasevi'nde kabul edeceği bildirildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ  BAYDEMİR'E SARILDI
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in gece saat 02.15'te vefat eden annesi 74 yaşındaki Azize Baydemir, merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bir süre önce kolon kanseri teşhisi konulan ve tedavisi evde süren Azize Baydemir için Yeniköy Mezarlığı camisinde tören düzenlendi. Burada cenaze namazı kılınırken, törene yaklaşık 1000 kişi katıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, annesi Azize Baydemir'in cenazesinin konulduğu belediye cenaze arabasının arkasında BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Meryam Ana Kilesesi Papazı Yusuf Akbulut, İlçe Belediye Başkanları, BDP Parti yöneticileri ve vatandaşlarla birlikte defnedileceği yere kadar yürüdü.

Sık sık gözyaşlarına hakim olamayarak ağlayan Baydemir'i parti yöneticileri teselli etti. Cenazeye Diyarbakır Valisi Mustafa Cahip Kıraç katılmazken, cenaze defnedilirken Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Recep Güven de mezarlığa geldi.

EMNİYET MÜDÜRÜ KÜRTÇE DUALARA AMİN DEDİ
Emniyet Müdürü Recep Güven, cenaze defnedildikten sonra Baydemir, Milletvekilleri ve partililer ile birlikte mezarın başında önce oturarak daha sonrada ayağa kalkarak Kürtçe okunan dualara "amin" diyerek eşlik etti. Müdürü Recep Güven, daha sonra Baydemir'e sarılarak başsağlığı diledi. Cenazenin toprağa verilmesinin ardından mezarlık içinde ayakta ilk taziyeleri kabul eden Baydemir ve BDP Milletvekilleriyle tekrar tokalaşarak ikinci kez "başınız sağolsun" diyen Emniyet Müdürü Recep Güven daha sonra mezarlıktan ayrıldı.

"ANNEM" ŞARKINI PAYLAŞTIKTAN 1 SAAT SONRA ANNESİ VEFAT ETTİ
Dün Siirt'te düzenlenen 'Siirt Fıstık ve Doğa İle Buluşma Festivali'ne katıldıktan sonra Ahmet Türk'ün ölen ağabeyi 13 çocuk babası 78 yaşındaki Tomir Türk'ün Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Kasrı Kanco köyündeki taziyesine katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kente döner dönmez evde kolon kanseri tedavisi gören annesini ziyaret etti. Annesi Azize'nin yanında uzun süre kalan Baydemir kendi evine geçtikten sonra ise Twitter hesabından Candan Erçetin'in "Annem" isimli şarkısını saat 01.13'te "Annem ve tüm annelere" diyerek paylaştı. Baydemir, günün yorgunluğuyla uyumaya çalışırken saat 02.15'te annesinin vefat ettiği haberiyle tekrar annesinin evine koştu. Evde sabaha kadar annesinin cenazesinin başında bekleyerek gözyaşı döken Baydemir'i ailenin diğer fertleri teselli etti. Baydemir 3 gün sürecek taziyesini Kayapınar ilçesindeki Hevedanlılar yas evinde kurdu.
Editör: Barış Köksal