İsveç'in güneyindeki Växjö kentinde yaşayan Hanna Bolander, Local'a konuştu. Fikrin fotoğraf çekimi esnasında bir anda akıllarına geldiğini belirten Bolander, "Sadece, eğer erkekler üstlerini çıkarabiliyorsa ben neden yapamayayım diye düşündüm. Spontane gelişen bir hareketti ancak bu sorunun cevabını gerçekten önemsiyorum." dedi.

''ERKEKLERLE EŞİT HAKLARA SAHİP OLMAK İSTİYORUM''

Etrafında kendisinden daha büyük memelere sahip birçok erkek olduğunu ve kimsenin onlardan üstlerini çıkarmamalarını istemediğini ifade eden tiyatro öğrencisi, "Bir feminist olarak istediği vücut parçasını göstermek konusunda erkeklerle eşit haklara sahip olması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Fotoğrafta üstü çıplak bir erkek öğrenci de olduğunu hatırlatan Bolander, okul yönetimi ve fotoğraf şirketinin gelebilecek tepkiler konusunda kendisini uyardığını ancak üstü çıplak erkek arkadaşına kimsenin böyle bir uyarıda bulunmadığına dikkat çekti. Ailesinin yaşananlar karşısında kendisinin arkasında olduğunu ancak tepkiler nedeniyle biraz ürktüklerini de sözlerine ekledi.

Norveç vatandaşlarının İsveçlilere göre daha destekleyici olduğunu söyleyen Bolander, "En sevdiğim tepki, eğer torunu olsaydım benimle gurur duyacağını söyleyen 70 yaşındaki bir Norveçliden geldi." ifadelerini kullandı. Kaynak: Haberler

Editör: Barış Köksal