Hepimiz en az bir kez olsun okul yıllığı için sınıfımızla birlikte poz vermişizdir. Genelde bu pozlar zoraki verildiği için yüzler asık ya da donuk olur. Peki okul yıllığı için verdiğiniz bir poz yüzünden hapse gireceğiniz hiç aklınıza gelir mi? ABD'de bir öğrenci sınıfla birlikte verdiği poz yüzünden hapis cezası aldı!

ABD'nin Arizona eyaletine bağlı Mesa kentinde, Hunter Osborn adındaki bir lise öğrencisi sınıfıyla birlikte geçtiğimiz sene okul yıllığı için fotoğraf makinasının karşısına geçti. O gün 18 yaşında olan Red Mountain Lisesi öğrencisi Osborn, aklınca bir şaka yapmaya kalkıştı. Okul futbol takımında oynayan Osborn, formasıyla verdiği poz esnasında eşofmanını indirdi ve cinsel organını gösterdi.

İşin ilginç yanı, fotoğrafta gölgede kalan bu görüntüyü kimse fark etmedi. Çok dikkatli bakılmasına rağmen görülmeyen bu detayı, okul yetkilileri bir sene sonra inceleyerek ortaya çıkardı. Şimdilerde 19 yaşında olan Osborn, yapılan şikayet üzerine "Başıma ne gelebilir ki?" diye düşünerek suçunu kabul etti. Bir anda kapısında bölge dedektiflerini bulan Osborn, durumun ciddiyetini anlayınca pişman olduğunu söylese de ceza almaktan kurtulmadı.

Bir sene önce okul yıllığında yayımlanan bu fotoğraf yüzünden hapis cezası alan Osborn, Cumartesi günü hapse girdi. Fotoğraftaki her bir öğrenci için 69 kez ahlaka aykırı teşhirle suçlanan Osborn, kısa bir süre sonra serbest bırakıldı. Ancak cezasını elektronik kelepçe takarak evinde çekmeye devam edecek.

Change.org'da serbest bırakılması için kampanya bile açılan Osborn için yaklaşık 6 bin imza toplandı. Osborn'un polis merkezinde çekilen son fotoğrafı ise aşağıdaki gibi... Kaynak: Hürriyet

Editör: Barış Köksal