Gezi Parkı eylemleri sürerken ekmek almak için çıktığı sokakta başına biber gazı kapsülü isabet etmesiyle ağır yaralanan 15 yaşındaki Berkin Elvan, Sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Elvan'ın ölüm haberini alan ailesi ve sevenleri Sabah saatlerinden itibaren önce hastane önüne geldi. Berkin Elvan'ın cenazesi nöbetçi savcının incelemesinin ardından otopsi yapılması için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

CENAZESİ OKMEYDANI CEMEVİ'NDE

Adli Tıp'tan alınan Elvan'in cenazesi öğleden sonra, evinin yakınındaki Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Okmeydanı Cemevi önüne getirildi. Elvan'ı cemevi önünde üniversite ve lise öğrencilerinin de bulunduğu 500 kişilik grup karşıladı.

ANNE VE ABLADAN ACI FERYAT

Berkin Elvan'ın cenazesi Okmeydanı'na son kez getirildiğinde üst kattaki pencerede bekleyen annesi Gülsüm ve ablası Gamze, gözyaşları içinde feryat etti.

ESNAF KEPENK KAPATTI, CADDENİN GİRİŞİNE BARİKAT KURULDU

Grup, sık sık 'Berkin Elvan ölümsüzdür', 'Berkin'in katilleri hesap verecek' diye sloganlar attı. Birçok esnafın cenaze nedeniyle kepenk kapattığı Piyale Paşa Caddesi'nin girişinde bir grup barikat kurarak çevreye kızıl bayrak astılar.

269 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİ BUGÜN SONA ERDİ

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde 269 gündür tedavi gören Berkin Elvan, 45 kilodan 16 kiloya kadar düşmüştü. 7 Mart akşamı epilepsi krizi geçiren Berkin Elvan'ın ertesi gün kalbi 20 Dakika durmuştu. Berkin Elvan bu Sabah yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

BERKİN'İN ACILI BABASI: BENİM ARTIK MİLYONLARCA BERKİN'İM VAR

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, "Bugün biz Berkin'imizi sonsuzluğa uğurladık ama ben sadece şunu söyleyeceğim. Benim geniş bir ailem var. Bu saatten itibaren çok candan hissediyorum, milyonlarca Berkin'im var. Türkiye'nin her yerinde insanlar sokağa dökülmüşler. Herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah Berkin'imiz hepimize umut ışığı olacak" diye konuştu.

Ailenin avukatı Evrim Deniz Karatana ise bugün Sabah 07.00 sıralarında Berkin'i kaybettiklerini ve konuşmakta güçlük çektiğini belirtti.

"BERKİN ISRARLA VE UMUTLA DİRENDİ"

Berkin'in 9 aydır direndiğini ve kendilerinin de sabırla Berkin'in yaşama yeniden tutunmasını beklediklerini ifade eden Karatana, şunları söyledi:

"Genç bedeni beyin kanamasına ve beyin kanamasının yarattığı vücudundaki tüm hasarlara ısrarla ve umutla direndi. Biz de direndik, bekledik, Berkin'imiz tekrar ayağa kalksın ve aramıza dönsün diye. Ama bu Sabah Berkin'i kaybettik. Berkin'i elimizden aldılar. Berkin hepimizin umuduydu. Biz umudumuzu yitirmedik ama Berkin'imizi kaybettik. Çok üzüntülüyüz. Bir o kadar da öfkeliyiz. Berkin'i katledenlerin hesabı sorulana kadar hem ailenin, hem bizim mücadelemiz devam edecektir."

"BU HALK, BU SÜRECİ ASLA UNUTMAYACAK"

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ise bu olayda "devlet katliamının somut bir örneğinin yaşandığını" öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, Elvan'ın ailesini aramadaki zamanlaması dolayısıyla eleştiren Çelebi, "Şimdi ağıt yakmak değil, sorumluların vaktinde yargılandığı bir süreci isterdik. Sorumlular ne bu ülkede doğru dürüst yargılanıyor ne de özür dilemesini biliyor. Özür dilemeyi bile bilmeyecek kadar basiretleri bağlanmış bir iktidarla Türkiye karşı karşıya. Bu halk asla bu süreci unutmayacak" diye konuştu.

Editör: Barış Köksal