Kayseri'de yaşayan Turgut- Leman Köylü çifti, 2.5 yaşındaki kızları İkra'yı, ateşlenince ve kusma belirtileri gösterince grip sanarak hastaneye götürdü. Yapılan tetkiklerde minik kızın karaciğer enzimlerinde büyük artış olduğu gözlendi. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde karaciğer yetmezliği teşhisi konan İkra, acil hava ambulansıyla İstanbul'da özel bir hastaneye sevk edildi. Anne Leman Köylü kızına karaciğerini vereceğini söyledi. Aynı gün İkra'ya annesinin karaciğeri nakledildi. Başarılı geçen operasyonun ardından yaşama tutunan İkra, hastane odasında oyuncaklarıyla oynayıp etrafa gülücükler saçmaya başladı. Anne Leman Köylü, "Koma halindeydi yavrum. Tam bir kâbus yaşadık. Grip sandık, karaciğer yetmezliği hastası çıktı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Benim karaciğerim uyumlu çıktı da minik kızım yeniden 'hayata merhaba' dedi. Ciğerim ona feda olsun. Onun bir gülümsemesi yeter bana. O annesinin ciğeri" dedi. 
320 GRAMLIK NAKİL 
Operasyonun gerçekleştirildiği özel hastanenin Organ Nakli Başkanı Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat "Karaciğer nakillerinde çocukların boyuna, kilosuna göre karaciğer takılıyor. İkra 9 kilo. Annenin karaciğerinin sağından alınan parçayı 320 gram seviyesine getirdik ve İkra'ya naklettik" diye konuştu. 

'HER ŞEY HIZLA KOORDİNE EDİLDİ'
Baba Turgut Köylü "Büyük bir travmaydı yaşadığımız. Minik kızım kollarımın arasından kayıp gidiyordu. Ancak, hemen hava ambulansı tahsis edildi. Hastane kararlaştırıldı. Bunlar öyle hızlı şekilde koordine edildi ki. Eşim ve kızım aynı anda nakil için operasyona alındı ve 10 saat sürdü. Ama bana bir ömür gibi geldi. Şimdi çok şükür ikisi de çok iyi. Ben fabrikada çalışıyorum. Tüm bu işlemlerden tek kuruş para alınmaması da çok güzel bir uygulama. Organ nakillerindeki sağlık harcamaları SGK tarafından ödeniyor. Özel bir hastanede olmamıza rağmen tüm masraflarımız karşılandı" diye konuştu.

Kaynak: Sabah
Editör: Barış Köksal