Polonya'da yayınlanan bir derginin kapağında Müslümanlara hakaret eden fotoğrafın konulması tepki çekti.

Haftalık yayın yapan Polonya'nın en prestijli dergilerinden olan wSIECI dergisinin kapağı olay oldu. Mülteci sorununu konu etmek isteyen dergi Müslüman mültecileri "tecavüzcü" olarak yansıttı.

BÜYÜK TEPKİ ALDI

''wSIECI'' isimli derginin kapağında Avrupa'yı temsil eden ve Avrupa Birliği bayrağı deseninde bir kıyafet giyen beyaz kadının, koyu tenli mülteci erkekler tarafından saldırıya uğradığı görülüyor. Kapak, büyük dikkat çekerken, ırkçı olduğu yönünde eleştirilere uğradı. Dergi, toplumu korkuya sürüklediği gerekçesiyle de eleştirildi.



' 'AVRUPA'YA İSLAM TECAVÜZÜ''

Avrupa Birliği bayrağı giydirilmiş bir kadının üzerindekileri çıkartmaya çalışan birçok elin temsil edildiği kapak fotoğrafının üzerinde "Avrupa'ya İslam'ın tecavüzü" şeklinde başlık atıldı. Derginin bu saygısız ve İslamofobi'yi körükleyen kapağına tepki yağdı.

''MEDENİYETLER ÇATIŞMASI ÇIKACAK''

Aleksandra Rybinska imzasıyla yazılan makalede yılbaşı gecesi Köln'de meydana gelen taciz olayını örnek gösterip Avrupa'nın hoşgörüsünün minimize edildiğini söyledi. Makalenin başlığı "İslami tecavüz" olan yazıda Rybinska, Müslüman mültecilerin Avrupa'yı zayıflatacağını iddia edip "Bu göçlerle beraber Hristiyanlar ile Müslümanlar arasında medeniyetler çatışması çıkacak." iddiasında bulundu.

Derginin yayınlanmasından kısa bir süre sonra sosyal medyadan büyük tepkiler gelmeye başladı.



kaynak:haberler
Editör: Barış Köksal