30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde sandıklar kapanıp, oyların sayılmaya başlamasıyla birlikte, Türkiye'nin çeşitli köşelerinden elektrik kesintisi haberleri de gelmeye başladı.

İlk gelen haber Gaziantep'ten. Birçok okulda sandık görevlileri, elektrik kesintisinden dolayı mum ve telefon ışığında oyları saymaya çalışıyor.

GÖREVLİLER ZOR ANLAR YAŞIYOR

1 milyon 91 bin 859 seçmenin bulunduğu Gaziantep'te oy kullanma işlemi saat 16.00'da sona erdi. Ancak, oy sayımı esnasında bir çok okulda elektriğin olmaması sandık görevlilerine zor anlar yaşatıyor.

BİRÇOK NOKTADA AYNI SIKINTI YAŞANIYOR

Galip Deniz İlk ve Ortaokulu'nda oy sayımı yapan görevliler, bu işlemi sıraların üzerine koydukları mumlar ve telefonla tuttukları ışık sayesinde yapmaya çalışıyor. Jeneratör desteğinin olmadığı görülürken, Gaziantep'in bir çok noktasında aynı sıkıntının yaşandığı ifade ediliyor.

ELEKTİRİK OLMAYAN İLLER

Bu arada Türkiye'nin bir çok noktasından benzer elektrik kesintileri haberleri geliyor. Hatay, Urfa, Tekirdağ, Bursa, Ankara Keçiören, İstanbul Ataşehir, Yeşilköy, Bakırköy'de elektiriklerin kesik olduğu belirtiliyor.
Editör: Barış Köksal