CHP Genel Başkan Adayı Muharrem İnce, CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan 'Ne Oluyor?' programında Şirin Payzın'ın konuğu oldu. Çarpıcı açıklamalarda bulunan İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 4 aday önerdiğini söyledi. İnce, "Bir tanesini söyliyeyim. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mehmet Bekaroğlu'nu önerdim. Saadet Partisi ve AKP tabanından da oy alabilirdi" dedi.

İşte İnce'nin açıklamalarından satırbaşları;

Girdiğimiz bütün seçimlerde AKP’ye karşı yenildik. 2011’de yenemedik. 2010 referandumunda yenemedik. 2014’te yerel seçimlerde yenemedik. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenemedik. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ben, 4 aday önerdim. İsimleri söylemek istemiyorum. Bir tanesini söyleyeyim. Mehmet Bekaroğlu’nu önerdim. Dedim ki Saadet Partisi tabanından AKP’nin belli bir kesiminden oy alırız. Aday gösterelim dedim. Ulusal duyarlılıkları yüksek arkadaşlar için bir aday gösterelim. Sol-sosyalist bir aday önerelim dedim. MHP ayrı bir aday önersin dedim. 4-5 aday ile birlikte çıkalım. Katılım yüzde 90’larda olsun. İlk turda Tayyip Erdoğan seçilemesin. Bu dört aday da başlangıçta şunu deklare etsin kamuoyuna. Kim birinci çıkarsa 2. turda onu destekleyeceğiz. Böyle olursa bugün Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olamazdı. Aday sayısının artması, katılım oranını arttırır. Bu kadarcık bir matematik bilgisini bile kullanmadan tek başına bir çatı adayı... Çatı adayı ikinci turda olurdu. Birinci turda çatı adayı olmaz. Bunları anlatmaya çalıştım, ama ben adayı televizyondan öğrendim. Üzülüyorum. Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı, bu taktik hatası seçtirmiştir. Beni dinleselerdi Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olamayacaktı.

"BEN DİKTATÖR DEMEDİM"

Benim açıklamamı baştan sona izlerseniz ben böyle bir cümle kurmadım. Bu yandaş medyanın bir uydurmasıdır. Ben aynen şöyle dedim: ’Sayın Genel Başkan, seçildiği kurultayda demokratik bir CHP’den söz etti. Parti içi demokrasiyi geliştireceğini söyledi. Duyumlar alıyorum bu kurultayla ilgili. Deniyor ki bir, blok listeye geri dönülecek, blok liste özlenmiş. İki, ön seçim tamamen kaldırılacak.’ Buna benzer açıklamalar var. Bugün kurultay gündemine baktım, 4’ncü madde tüzük komisyonu seçimi, 5’nci madde genel başkanın seçimi, 6’ncı madde tüzük değişikliği. Demek ki bu tür tüzükte daralan, CHP’yi körelten, CHP’yi diktatörleştiren bir yapıya doğru gitme belirtileri var. Bunları hissediyorum. Dedim ki; ’Eğer bu tüzüğü bu şekilde değiştirirseniz şimdikinden çok daha kötü bir noktaya çekerseniz, örgüt kazanımlarını vermek istemez. Ama siz bunları almak isterseniz, tek adam olmak isterseniz, ön seçimi ortadan kaldırırsanız, blok listeyi tekrar dayatırsanız o zaman diktatör olursunuz’ dedim. Ben diktatör demedim. Bunlar gerçekleşirse diktatör olursunuz, dedim.

"CHP'LİLERİN AĞLAMASINI İSTEMİYORUM"

O salona girdim. Cümlem aynen şöyledir; Ben burada yalnız değilim. Bu salonda benimle birlikte partinin vicdanı var. Gezi ruhu var. Gezi’de direnen gençler var. Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci direnişi var. İsmet İnönü’nün cesareti var. Bülent Ecevit’in dürüstlüğü var. Deniz Baykal’ın 92’de CHP’yi yeniden açması var. Ben bütün genel başkanlarımızı saydım. Arkamda Deniz Baykal var gibi bir cümlem var. Bir partiye genel başkan olacak birisinin bir; benim arkamda Baykal var, Kılıçdaroğlu var, şu var, bu var fark etmez bunu diyorsa ondan genel başkan olmaz zaten. Ben genel başkan olmak istiyorum bu partiye. Bu partiyi iktidar yapmak istiyorum. Başbakan olmak istiyorum bu ülkede. AKP’yi yenmek istiyorum. CHP’lilerin artık ağlamasını istemiyorum. Partimin binalarının gece 11’de ışıklarının sönmesini istemiyorum. Meşalelerle sabaha kadar orada beklemelerini istiyorum. Bu iddiaları ortaya koyan, 12 yıldır milletvekilliği yapan birisi, Sayın Baykal’a saygısızlık yapmak istemem, benim genel başkanlığımı yapmıştı, ona saygım ayrıdır. Ama benim arkamda şu var diyerek ortaya çıkan bir adamdan lider olur mu? Ben, benim partimin genel başkanlarını onurlandırmak istedim. Yarın buna Sayın Kılıçdaroğlu’nu da eklerim. O halen mevcut genel başkan. O benim rakibim. Onun da namuslu bir insan olduğundan hiç şüphem yok.
Editör: Barış Köksal