Sakarya'da evinden kaçırdıkları 9 aylık hamile olan Suriyeli kadına dağlık alanda tecavüz edip çocuğuyla birlikte öldüren caniler, hakim karşısına çıktı. Mahkemede ifade veren zanlılar, tecavüz edip öldürdükleri kadının hamile olduğunu fark etmediklerini belirttiler.


SURİYE'DEKİ İÇ SAVAŞTAN KAÇIP GELMİŞTİ

Sakarya Kaynarca ilçesinde 9 aylık hamile Emani Al Rahmun'a tecavüz edilmesi, annenin ve yanındaki 10 aylık bebeği olmak üzere 3 canın hunharca katledilmesi haberi tüm vicdanlara ateş düşürmüştü. Davanın duruşması Sakarya'da başladı.

''DAĞLIK ALANDA TECAVÜZ ETTİK''

Hürriyet'te yer alan habere göre, ilk defa yargı önüne çıkan zanlılardan Birol Karacal'a daha önceki sabıkasının neden olduğunu sordu. Karacal. 'Bir kadın bana iftira attı' deyince mahkemede bulunanlardan büyük tepki geldi. Daha sonra zanlılardan Cemal Bay'ın ifadesi alındı. Cemal Bay, Emani Al Rahmun'un evine zorla girdiklerini belirtti. Kadının bu sırada uykudan uyandığını söyleyen Bay, "Kendini korumaya çalıştı. Darp ederek bayılttık" dedi. Zanlı, 'Öldürülen çocuk neredeydi?' sorusuna şu yanıtı verdi: 'Çocuk ağlıyordu. Birol Karacal çocuğu boğarak susturdu. Çocuğu ve kadını arabaya bindirdik Dağlık bir alana gittik. Burada Karacal kadına tecavüz etti. Bana da tecavüz et dedi, ben de ettim" dedi.


''HAMİLE OLDUĞUNU FARK ETMEDİK''

Bu sırada Bay'ın Suriyeli kadının hamile olduğunu fark etmediklerini söylemesi tepki gördü. Tecavüzün ardından Bilal Karabay'ın Emani'yi arabadan indirerek öldürdüğünü belirten Cemal Bay, "Ardından bebeği de yanına bıraktık. İş bittikten sonra beni de eve bıraktı" dedi.


Zanlının bu katliamı 'iş' olarak tanımlaması dikkat çekti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İddiaya göre olay şöyle gelişmişti: Halid Al-Rahmun, aynı apartmanda oturan Birol Karacal (35) ve Celal Bay ile (22) birlikte bir tavuk kesimhanesinde çalışıyordu. Karacal, Bay ile Al-Rahmun arasında tartışma yaşandı. Birol Karacal.'ın, tartışmanın nedenini işverene "Al-Rahmun bizden daha çok çalışıyor" diye aktardığı iddia edildi. Ancak ikili arasındaki kavgaya dönüşen tartışma konusunun çok çalışma değil, Al-Rahmun'un eşi Mefta Emani olduğu öğrenildi. İddiaya göre Birol Karacal, Al-Rahmun'a "Eşinden boşan, onunla ben evleneceğim. Sana bir miktar da para veririm" dedi. Karacal, tartışmalarına rağmen Al-Rahmun ve Celall B.'yi perşembe günü gece vardiyasına kendi otomobiliyle götürdü. Birol K. ile Celal B., gece 03.00'te gittikleri işten izin almadan saat 03.15'te ayrılıp Al-Rahmun'un evine gitti. İkili, levyeyle zorlayarak kapısını açtıkları evde 9 aylık hamile Mefta Emani Al-Rahmun'ı darp etti. Kafasına levyeyle vurulan genç kadın bayıldı. Kadının 10 aylık oğlu Halaf'ı ağladığı için yakalanacaklarını düşünüp elle boğarak öldüren zanlılar, bebeğin cansız bedenini kucaklayıp baygın kadını da battaniyeye sararak ormanlık alana götürdü. Birol K. ve Celal B., burada tecavüz ettikleri kadını odunla dövüp başını taşla ezerek öldürdü. Kadınla bebeğinin cesedini ormanlık alana atan zanlılar, daha sonra evlerine döndü.

Kaynak: Haberler

Editör: Barış Köksal