Bitlis Emniyet Müdürlüğü ile Muş Emniyet Müdürlüğü arasında yapılan ortak çalışma sonucu bir araçta yapılan aramada, iki yetişkin erkek tarafından küçük yaşta bir kız çocuğunun PKK'nın dağ kadrosuna katmak için götürülürken yakalandıkları bildirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada, son dönemde ülkemizin genelinde çocuk kaçırma olaylarının artış göstermesi ve bölgede PKK/KCK terör örgütünün müzahir kesim vasıtasıyla kırsal kadrolarına eleman temini için çeşitli arayışlar içerisine girmeleri üzerine gençlerimizin ve çocuklarımızın örgütün tuzaklarından kurtulmalarını sağlamak amacıyla çalışma yapıldığı belirtildi.

İÇİNDE KIZ ÇOCUĞUNUN BULUNDUĞU ARAÇ DURDURULDU

Açıklamada, "Elde edilen istihbari bilgilerin değerlendirilmesi neticesinde, 30 Mayıs 2015 günü saat 17.00 sıralarında Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü ve Muş İl Emniyet Müdürlüğü personeli ile ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucu Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Sorgun Kışlası önünde, içinde iki yetişkin erkek şahsın ve yaşı küçük bir kız çocuğunun bulunduğu 34 plakalı aracın durdurulduğu" belirtildi.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yapılan incelemelerde lise öğrencisi yaşı küçük kız çocuğu Ö.D.'in, PKK/KCK terör örgütünün kırsal alanına götürüldüğünü beyan etmesi üzerine araç içerisinde bulunan A.G. ve R.D. isimli şahıslar gözaltına alındı. 31 Mayıs 2015 günü çıkarıldıkları Tatvan Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'Terör örgütü üyesi olmak, terör örgütünün kırsal alanına eleman temin etmek ve küçük yaştaki mağdureyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklanan iki kişi, Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edildi.

Kaynak: HAberler

Editör: Barış Köksal