Muğla Atatürk Bulvarı'ndaki Milas Anadolu Lisesi'nde, bugün saat 11.00'de, okulun giriş katını yoğun bir gaz kokusu sardı.
 
GAZIN KAYNAĞI TESPİT EDİLEMEDİ
 
Okul yönetimi, öğretmenlerle birlikte sınıflardaki öğrencileri tahliye etti. Durum itfaiye, sağlık ve güvenlik ekiplerine bildirildi. Gazdan etkilenen Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Sibel Bakır, ambulansla 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. İtfaiye ekipleri, gazın yoğun olarak hissedildiği yerde ölçümler yaptı. Okulda detaylı araştırma yapan görevliler, gazın kaynağını tespit edemedi.
 
BİBER GAZI İDDİASI
 
Bazı öğrenciler, gün içerisinde bazı derslerden sınavlarının olduğunu, bu doğrultuda sınavı sabote etmek amacıyla biber gazı sıkılmış olabileceğini iddia etti. Güvenlik güçleri ve itfaiye ekipleri de biber gazından şüphelendi. Fakat bu şüphe itfaiye ekiplerinde biber gazı ölçümü yapan cihaz olmadığı için netlik kazanamadı. Polis ekipleri, gazın oluştuğu koridordaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Okul bahçesine çıkarılan öğrenciler ise okul havalandırıldıktan sonra tekrar içeri alındı.
Posta
 
Editör: Barış Köksal