Manisa'da cuma namazı çıkışında vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim yaktıkları iddia edilen İr an asıllı 3 mülteciyi linç etmek istedi. Vatandaşların linç girişimine polis engel oldu.

ÜZERİNE KOLONYA DÖKÜP YAKTILAR, SONRA DA ÇİĞNEDİLER

İddiaya göre olay, cuma namazı çıkışında Yunusemre ilçesi Topçuasım Mahallesi İzmir Caddesi üzerinde bulun an Hacı Yahya Camii üzerinde meydana geldi. İranlı ikisi bay an 3 kişi ellerinde bulun an Kuran-ı Kerim'i Arapça bir şeyler söyledikten sonra üzerine kolonya dökerek yaktı. Kadınlar ayrı ca yan an Kur'an-ı Kerim'i çiğnedi.

OLAY YERİNDE BULUN AN İRANLILAR DARP EDİLDİ

Durumu gören vatandaşlar olaya müdahale etti. Ola y yerinde bulun an İranlılar, çevredeki vatandaşlar tarafınd an darp edildi. O sırada cuma namazını kılmak için camiye gelen bazı emniyet mensupları olaya hemen müdahale etti. Polisler ola y yerine takviye kuvvet istedi ve Kur'an-ı Kerim yaktıkları iddia edilen 3 şahsı gözaltına aldı.

HASTANE ÖNÜNDE SLOG AN ATTILAR

Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçen şahıslar hastane önünde Farsça 'Kur'an-ı Kerim yüzünden ailemizi kaybettik' diye slog an attılar. Şahıslar daha sonra Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerin ce sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

"AKLİ DENGELERİNDEN ŞÜPHEMİZ VAR"

Olayd an sonra açıklama yap an İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, "Şahısların sorgusu devam ediyor. Bunların dilen ci ve düşkün olduklarını tahmin ediyoruz. Ayrı ca akli dengelerinden de şüphemiz var" dedi. Olayd an sonra İl Emniyet Müdürü Ceren, Hacı Yahya Camisi önüne giderek incelemelerde bulundu
Editör: Barış Köksal