Samsun'da 15 yaşındaki S.A. isimli kızın çıplak fotoğraflarını çeken, 56 yaşındaki M.A. çıkarıldığı mahkeme tarafından beraat ettirildi. S.A.'nın ailesi kararı temyiz etti. Yargıtay kararı bozdu. Yeniden yargılanmasına başlanan M.A. 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

CEP TELEFONUNDAN, KÜÇÜK KIZIN ÇIPLAK FOTOĞRAFLARI ÇIKTI

Olay, Samsun'un İlkadım ilçesinde 2 yıl önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre annesi, 15 yaşındaki kızı S.A.'nın bilgisayarını incelerken bir klasörde çıplak fotoğraflarını fark etti. Anne yaptığı araştırma sonucu fotoğrafı akrabaları olan 56 yaşındaki M.A.'nın çektiğini tespit etti ve polise şikayette bulundu. M.A. polis tarafından gözaltına alındı ve cep telefonunda yapılan incelemede S.A.'ya ait çıplak fotoğraflar ele geçti.

ÖNCE BERAAT ETTİ

M.A. kendisine ait cep telefonunu daha önce S.A'ya verdiğini ve kızın bu telefonu kullandığını, söz konusu fotoğrafları bir arkadaşına çektirmiş olabileceğini ileri sürerek suçlamaları kabul etmedi. M.A., hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Hakim karşısına çıkan ve tutuksuz olarak yargılanan M.A., hakkındaki suçlamaları mahkemede de kabul etmedi. M.A., "çocuğun cinsel istismarı ve özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan yargılandığı mahkemede beraat etti.

Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal