16 Ekim'de gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları ÖSYM'nin sitesinde açıklandı.

1 SORU İPTAL EDİLDİ

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, sınava ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı ve itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi. Değerlendirmeler sonucunda, genel kültür testinin temel soru kitapçığında yer alan 12'nci sorunun iptal edilmesine karar verildi.

DEĞERLENDİRME TAMAMLANDI

İptal edilen soru, ilgili testte en az 1 cevabı bulunan tüm adaylar için "doğru cevaplanmış" kabul edilerek, 2016 KPSS ön lisans değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Sınav sonuçları, ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

KPSS NE ZAMAN YAPILACAK

23 Ekim 2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın Ortaöğretim Düzeyi'nin, 20 Kasım 2016 tarihinde yapılmasına karar verildi.

KPSS SAATİNDE DEĞİŞİKLİK

ÖSYM'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacak KPSS Ortaöğretim oturumunun 09.30 olarak belirlenen başlama saatinin, 10.00 olarak değiştirilmesine de karar verildi.

SINAV MERKEZLERİ

ÖSYM gerektiğinde, sınava başvuran aday sayısına bağlı olarak listede yazılı sınav merkezlerine ek olarak yeni sınav merkezleri açabilir veya listede yazılı sınav merkezlerinden bazılarını iptal edebilir.

Kapasitesi dolmuş veya iptal edilmiş sınav merkezlerini isteyen adayların, sınava başvurusunu tamamladığı tarih de dikkate alınarak (sınava son başvuru gününde başvuran adaylardan başlamak üzere) belirlenecek bir kısmı, kapasitesi dolmamış diğer sınav merkezlerine atanır. Böyle durumlarda adayın sınava gireceği yeri saptama yetkisi ÖSYM'ye aittir. Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal