Görevini bırakmaya hazırlanan Davutoğlu'nun koltuğu için kulislerde Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Binali Yıldırım, Mehmet Müezzinoğlu ve Numan Kurtulmuş'un adı geçiyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki kritik görüşmenin ardından gündeme gelen olağanüstü AK Parti kongresinin en geç 5 Haziran Pazar günü yapılacağı, Davutoğlu'nun aday olmayacağı haberi Ankara kulislerine bomba gibi düştü. Davutoğlu'nun koltuğunu bırakacağı haberi beraberinde şu soruyu getirdi: Yerine kim gelecek?

DAVUTOĞLU'NUN KOLTUĞU İÇİN KULİSLERDE ADI GEÇEN 5 İSİM

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun Beştepe'de 1 saat 40 dakika süren görüşmesinden sonra alınan olağanüstü kongre kararını değerlendirdi.

Selvi, yeni AKP Genel Başkanı ve Başbakan adaylığı için konuşulan isimlerin, Erdoğan'ın başdanışmanlığını da yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erdoğan'ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un olduğunu söyledi.

Selvi, "Erdoğan kimi işaret ederse o olacak." diyerek noktayı koydu. Kaynak: haberler
Editör: Barış Köksal