CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen cuma günü yapılan Parti Meclisi ve cumartesi günü yapılan milletvekilleri toplantısında, parti içine yönelik "disiplin" mesajı verdiği öğrenildi.

"ILIMLI YAKLAŞIM SERGİLENMEYECEK"

Yerel seçim sürecinde başka parti lehine konuşan parti yöneticileri ile parti politikalarına ve kurallarına uygun davranmayan parti üyesinden milletvekiline kadar tüm kademedeki CHP'lilerle ilgili artık "ılımlı yaklaşım" sergilenmeyecek.

BAŞKA ADAYLAR LEHİNE ÇALIŞILMASI KILIÇDAROĞLU'NU SİNİRLENDİRDİ

Yerel seçimler sürecinde adayları beğenmeyen birçok partilinin CHP'yi desteklemeyip başka adaylar lehine çalışması CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu kızdırdı. Kılıçdaroğlu, bugüne kadar sürdürdüğü "ılımlı" politikayı artık sonlandırma kararı aldı.

ARTIK AFFETMEYECEK

Disiplin süreçlerini birçok konuda işletmeyen Kılıçdaroğlu, parti aleyhine konuşanlar ve çalışanları artık affetmeyecek. Kılıçdaroğlu, hafta sonu toplantılarında, "Eleştiri elbet olabilir ancak kimse üyesi olduğu partinin aleyhine çalışamaz, söylemde bulunamaz" mesajı verdi.

12. DAKİKA TEPKİSİ

Cumartesi günü milletvekilleri ile yapılan toplantıda da ilginç bir olayın yaşandığı öğrenildi. Toplantı öncesinde her milletvekili için 5 dakikalık konuşma süreleri belirlendi. Konuşma sırası partinin ulusalcı kanadında yer alan ve zaman zaman yaptığı çıkışlarla dikkat çeken Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'a geldiğinde ise Kılıçdaroğlu'nu kızdıran bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgiye göre 5 dakikalık süresini dolduran Yılmaz'a Kılıçdaroğlu, "Süreniz doldu" uyarısı yaptı. Yılmaz'ın, "Benim anlatacaklarım çok önemli" diyerek konuşmasına devam etti. Bazı vekillerin, "Bizim önemsiz mi..." diye laf atmasına karşın Kılıçdaroğlu, "Bırakın konuşsun, konuşun, konuşun..." diyerek müdahale etmedi. Konuşmanın 12. dakikasına geldiğinde diğer vekiller konuşmanın uzaması üzerine tepki göstermeye başladı.

"BUNDAN SONRA BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"

Yılmaz'ın, bu esnada gelen tepkiler üzerine, "Dinlerseniz bitiricem" dediği bu esnada Kılıçdaroğlu'nun tüm vekillerden gelen tepkiler üzerine elini kaldırıp grubu susturduğu ve "Ben bir milletvekiline 'neden konuşuyorsunuz' demem. Ancak burada 5 dakikalık bir kural konuldu. Siz bu 5 dakikayı aşarak diğer milletvekillerinin hakkını gasp ediyorsunuz" dediği öğrenildi.

Yılmaz'ın konuşması bittikten sonra yeniden söze giren Kılıçdaroğlu'nun sinirlendiği ve "Sizin için söylemiyorum ancak bundan sonra parti kurallarına uymayanlar, bu tarz davranışlar sergileyenler bedelini ödeyecek. Bunu herkes görecek..." diyerek sert bir çıkış yaptığı öğrenildi. Salonda Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışı üzerine bir süre sessizlik olduğu öğrenildi. 
Editör: Barış Köksal