CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart yerel seçimleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mersin, Manisa ve Niğde'de CHP oylarının MHP'ye kaydığını belirten CHP lideri, İstanbul için ise Sarıgül'ün partileşmeyen Türkiye Değişim Hareketi'ni suçladı.

SARIGÜL'Ü KIZDIRACAK İTİRAF

Sözcü'ye 30 Mart sonuçlarını değerlendiren Kılıçdaroğlu "Mersin'deki adayımız çok çalıştı ama az bir oy farkıyla kazanamadı, çünkü MHP öne çıktı. Manisa ve Niğde'de oylar MHP'ye kaydı. Bazı yerlerde örgüt partisinin aleyhine çalıştı. İstanbul'da Sarıgül oyları artırdı, ancak Türkiye Değişim Hareketi ile CHP örgütü kaynaşamadı." dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları;

"Seçim sürecinde devlet tümüyle AKP’ye çalıştı. AKP’nin Yüksek Seçim Kurulu’na verdiği dilekçelerde mahkeme kararları, SGK kayıtları, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kayıtları, Milli Savunma Bakanlığı kayıtları gibi kamu kurumlarının kayıtları kullanıldı. Örneğin biz seçmelerden kimin asker olduğunu bilmiyoruz ama onlar biliyor. Yalova ve Niğde’de benzer şeyler oldu. AKP’li birinin engelli kardeşi, akrabası oy kullandı sonra gidip buna itiraz ettiler. Bilgisayardan çıktıyı alıp dosyaya ekleyip YSK’ya gidiyorlar.

"MASADA KAYBETTİK"

Ankara’da seçimi kazandık, ama sandıkta kazandığımızı masada kaybettik. 125 bin oy iptal edildi. Deste deste oyların kaybolduğunu biliyoruz. Hatay’ı almamız çok önemli. İzmir’de en az 5 ilçeyi DSP’ye geçen adaylar yüzünden kaybettik. Bölünme olunca buralarda MHP ve AKP güç topladı.

"ELEŞTİRİLERİ DİNLİYORUZ"

Seçim sonuçlarını analiz etmeye devam ediyoruz. Özer Sancar ve Burhan Şenatalar iki önemli çalışma yaptı. CHP oyunu nasıl artırabilir konularını değerlendiriyoruz. Eleştirileri dinliyoruz."
Editör: Barış Köksal