Kendinize kahkül kesmeyin

Evet çok trend ve kişiye farklı bir hava katıyor. Ama kendiniz keserseniz bundan pişmanlık duyma ihtimaliniz çok yüksek çünkü sanıldığından daha zor bir iş. 5 yaşında bir oğlan çocuğu gibi görünmek istemiyorsanız siz de kahkül kesimini bir profesyonele bırakın.

Saç renginizde büyük değişimleri kendiniz yapmayın

Birkaç beyaz teli boyamak kendi başınıza halledebileceğiniz bir işlem. Daha büyük işlemlerde ise kuaförünüze güvenmekte yarar var. Sonuçta saç boyama kimyasal bir işlem ve her kadın bu işte iyi olacak diye bir şey yok. Hem pişman olursanız kendinizi suçlamak yerine kuaförünüzü suçlayabilirsiniz!

Kaşlarınızı ağda ve iple kendiniz almayın

Evde, acil durumlarda kaşlarınızı almak için kollarınızı sıvayabilirsiniz. Ama kaşlarınızı almak için ağda ve ip kullanıyorsanız kazaya davetiye çıkarma ihtimaliniz yüksek. Cımbızla birkaç dokunuş o günü kurtarmaya yeterli olacaktır.

Gözeneklerinizi temizlemek için sıkmayın

Siyah ve beyaz noktalar fekalet biliyoruz ve evde cildinizdeki pürüzlerden kurtulabilrsiniz ama birkaç riski gözden kaçırmamalısın. Evde yapacağınız cilt temizle işlemleri bakteriyel enfeksiyonlara sebep olabilir. Bu da işinize yaramak şöyle dursun cildinizi daha kötü hale getirir. En iyisi bir dermatolog veya estetik uzmanına görünmek

Sivilcelerinize diş macunu sürmeyin

Sivilcelerinize diş macunu sürmek kısa süreliğine iltihabı geçirse de, tahriş, renk donu eşitsizliği ve belki de izlere sebep olabilir. Bunun yerine sivilce gidermeye yönelik tasarlanmış özel formüller deneyebilirsiniz.

kaynak:milliyet
Editör: Barış Köksal