Gaziantep'te 4 gün önce evinde ölü olarak bulunan 78 yaşındaki Mercan Uytun'un damadı Hasan K, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre Gaziantep Şahinbey ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi 14-A'da yalnız yaşayan Mercan Uytun, uzun süre evden çıkmaması üzerine komşularının endişesi üzerine eve çağrılan polis ekipleri tarafından girildi. Evin mutfağında üzerine battaniye örtülü vaziyette kanlar içerisinde bulunan kadının öldüğü belirlenirken, polis olay yerinde geniş kapsamlı inceleme başlattı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubeye bağlı Cinayet Büro ekipleri, şüpheli ölüm olarak kayıtlara geçen olay ile ilgili geniş çaplı araştırma başlattı. Olay yerinde buldukları izmaritlerden olay günü yaşlı kadının hurdacılık yapan damadı Hasan K'nin eve geldiğini belirleyen ekipler, olay yerinde bir piknik tüpü başlığı buldu. Ekipler, başlığa ait tüpü ise bulamadı.

CENAZEYİ TESLİM ALMAK İÇİN MORGA GELDİ

Polis araştırmasını sürdürdüğü esnada Hasan Korkmaz, karısı F.K. ile birlikte kayınvalidesinin cenazesini teslim almak için Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na gitti. Burada piknik tüpünün kayıp olduğunu, polisin tüpün peşinde olduğu haberlerini alan F.K. kocasının eve piknik tüpü getirdiğini hatırlaması üzerine, bir süredir hallerinden şüphelendiği eşine "Annemi sen öldürdün" diye bağırdı. Bu olayın üzerine Hasan Korkmaz, Adli Tıp Kurumunun önünden ayrılarak, izini kaybettirdi.

TÜRBEDE SAKLANDI

Cinayet Büro ekipleri, yaptıkları çalışmalar neticesinde şüphelinin Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Tilkiler Köyü kırsalındaki bir türbede saklandığını belirlendi. Ekipler, jandarmanın da desteğiyle düzenlenen operasyonda polisi fark eden Hasan Korkmaz yakalanmamak için kaçmaya başladı. Ekipler, yaşanan kovalamaca sonucu şahsı yakalayarak gözaltına alındı.

Hasan Korkmaz, ifadesinde ise kayınvalidesini kendisinin öldürmediğini söyleyerek, olay günü kayınvalidesini en son kendisinin gördüğünü doğruladı. Hurdacı olması nedeniyle mahallede hurda topladığını belirten Hasan Korkmaz, kendisini gören kayınvalidesinin ise eve çay içmeye davet ettiğini söyledi. Kayınvalidesinin yere düştüğünü söyleyen Hasan Korkmaz'ın, kafasını çarpması sonucu öldüğünü savundu.

Sorgusunun ardından adli makamlara sevk edilen Hasan K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal