Isparta'da 2 çocuk annesi gelinine yıllarca tecavüz edip erkeklere pazarlayan kayınpeder ile 2 kişi tutuklandı. DNA testinde, kadının çocuklarının da eşinden olmadığı belirlendi.

Isparta'nın Gelendost İlçesi'nde, gelini 2 çocuk annesi zihinsel engelli K.S.'ye 10 yıldır tecavüz edip başka erkeklere pazarladığı öne sürülen kayınpeder H.H.S. ile 2 kişi tutuklandı. DNA testinde, kadının çocuklarının da eşinden olmadığı belirlendi.

NELER OLDU?

Olay, geçen yıl ağustos ayında aile içi şiddet olayının yaşanmasıyla ortaya çıktı. Kayınpederi 55 yaşındaki H.H.S.'den 10 yıldan bu yana şiddet gördüğünü söyleyen, resmi nikahlı eşi de kendisi gibi zihinsel engelli olan 34 yaşındaki K.S., polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Buradaki ifadesinde şiddet olayının neden yaşandığı sorulan K.S., kayınpederinin kendisiyle zorla cinsel ilişkiye girdiğini, başkalarıyla da birlikte olmaya zorladığını iddia etti. Bunun üzerine konu Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildi. Savcılıktaki ifadesinde de benzer şeyleri anlatan K.S.'nin iddiaları üzerine savcılık soruşturma başlattı.

ÇOCUKLAR EŞİNDEN DEĞİL

İddiaların doğruluğunu araştırmak için savcılık talimatıyla K.S.'nin 8 ve 6 yaşlarındaki çocukları ile eşi, kayınpederi H.H.S. ve olayda adı geçen 61 yaşındaki İ.T., 62 yaşındaki M.A. ve 5 şüpheliden daha DNA örneği alınarak İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. DNA sonuçlarında 2 çocuğun da kadının resmi nikahlı eşinden olmadığı belirlendi. Çocuklardan biri ile şüphelilerden M.A.'nın DNA'sının uyuştuğu saptandı.

DAYAKTAN VÜCUDUNDA YARALAR OLUŞMUŞ

Bunun üzerine kayınpeder H.H.S. ile İ.T., M.A. ve diğer 5 şüpheli 8 Mayıs günü gözaltına alındı. Savcılıkta yeniden ifade veren mağdur K.S. kayınpederinin kendisine şiddet uyguladığını, bu nedenle psikolojik sorunlar yaşadığını, bazı zamanlarda çok dayak yediği için vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar oluştuğunu, kimse görmesin diye eve kapatılıp günlerce dışarı çıkartılmadığını öne sürdü.

Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden kayınpeder H.H.S. ile İ.T. ve M.A. tutuklanırken, 5 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Kaynak: Haberler

 

 

Editör: Barış Köksal