İngiltere'de kafelerin ve iş yerlerinin tuvaletlerine gizli kameralar koyarak 3 binden fazla kişinin görüntüsünü kaydeden sapık, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İngiliz Times gazetesinin haberine göre, denetim ve danışmanlık hizmeti şirketi Ernst & Young'ın Londra'daki genel merkezinde yönetici olarak çalışan George Thomas, 2009 ila 2015 Nisan arası dönemde kafelerin ve iş yerlerinin tuvaletlerine gizli kameralar koyarak binlerce erkek, kadın ve çocuğun görüntüsünü çekti. Thomas'ın toplamda 650 saatlik görüntü kaydettiği belirtildi.

İLK KAMERA DUŞ ODASINDA BULUNDU

Thomas görüntüleri, işyerindeki tuvalet ve soyunma odaları ile kafe zinciri Caffè Nero ve Starbucks'ın Londra'nın farklı yerlerindeki şubelerinin tuvaletlerinde çekti. Bir küçük kamera iş yerindeki bir duş odasında bulununca gözaltına alındı.

BİLGİSAYARLARDAN GÖRÜNTÜLER ÇIKTI

Yetkililer bunun ardından yakınlardaki bir kafenin tuvaletinde de bir gizli kamera buldu. Gözaltına alınmasından sonra polis Thomas'ın yanında iki kamera daha ve hard diskler buldu. Evi ve işyerindeki aramalarda bilgisayarlarında başka görüntüler de bulundu.

Emniyet yetkilileri, George Thomas'ın "uzun süre boyunca sofistike ve organize bir şekilde röntgencilik yaptığını" söyledi.

1 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI, HAYATI BOYUNCA CİNSEL SUÇLU LİSTESİNDE YER ALACAK

Thomas, mahkeme tarafından röntgencilik ve çocukların uygun olmayan görüntülerini çekmeye bağlı suçlarından bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Thomas ayrıca hayatı boyunca devletin cinsel suçlu listesinde yer alacak. (Kaynak: BBC Türkçe)

Editör: Barış Köksal