İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı'nın Sözleşmeli Astsubay (Kadın) ihtiyacını karşılamak amacıyla Jandarma sınıfında kadın personel alınacak. Başvuru yapacak adayların Ağustos 2016'ya kadar alım için belirlenmiş lisans ve ön lisans programlarından mezun olmaları istendi.

Jandarma olmak isteyen kadın adayların bugün başlayan başvuruları 29 Şubat gününe kadar devam edecek. Başvuru sırasında herhangi bir ücret alınmayacak.

Sınavlar; yazılı sınavı, ön sağlık muayene ve fiziki kabiliyet değerlendirme testleri ile mülâkat sınavı şeklinde 3 aşamada gerçekleştirilecek.

Yazılı sınav 09-10 Nisan 2016 tarihlerinde Ankara'da yapılacak. Aday başvuru sayısına bağlı olarak, Jandarma Gerel Komutanlığı gerek gördüğünde Ankara dışında ayrıca başka merkezlerde de yazılı sınav yapabilecek. Yazılı sınavda sözleşmeli astsubay adaylarına, aşağıda belirtilen konulardan ve toplam 50 adet çoktan seçmeli sorudan oluşan Genel Kültür Testi uygulanacak.

Ön Sağlık Muayene, Fizikî Kabiliyet Değerlendirme Testleri (FKDT) 25 Nisan-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak, başarılı olan adaylar 25 Nisan-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında mülakat sınavına alınacaklar.

Ön Sağlık Muayene ve Fizikî Kabiliyet Değerlendirme Testlerinde başarılı olan adaylar, 25 Nisan-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ankara Anıttepe'deki Korgeneral Naci Tınaz Jandarma Kışlası'ndaki mülakat sınavına alınacak. Sağlık raporu alma süreci ise Haziran- Temmuz dönemleri arasında olacak.

Sınav sonuçları 03 Haziran 2016 tarihine kadar www.jandarma.tsk.tr internet adresinden yayımlanacak. Sonuçlar adaylara ayrıca yazı ile bildirilmeyecek.

SÖZLEŞMELİ ASTSUBAYLARIN SÜRELERİ

Sözleşmeli olarak alınacak kadın personel ile ilk sözleşmeler 4 yıl süreli olarak yapılacak. Müteakip sözleşmelerin ise rütbe bekleme süreleri ile uyumlu olacak şekilde yapılmasına özen gösterilecek. Sözleşme süreleri azami ve asgari sınırlar içerisinde kalmak koşulu ile Jandarma Genel Komutanlığınca konulacak prensipler doğrultusunda, ihtiyaçlara göre Personel Başkanlığı tarafından belirlenecek.

ADAYLARIN EĞİTİMLER VE ATANMA İŞLEMLERİ

Sözleşmeli kadın astsubay adayları Jandarma Okullar Komutanlığı'nda 'Astsubay Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimi'ne (ATASAK) alınacak. Askeri eğitimi başarı ile tamamlayan sözleşmeli astsubay adayları ile ilk 4 yıllık sözleşme imzalanacak ve Astsubay Çavuş olarak naspedilecekler. Eğitimde başarılı olamayan adaylarla sözleşme yapılmayacak ve işlemleri iptal edilecek.

Eğitimi başarı ile bitirerek Astsubay Çavuş naspedilen ve kendileri ile sözleşme yapılan astsubaylardan; Jandarma sınıfında olanlar Jandarma Okullar Komutanlığı emrine, atanmayı müteakip, Jandarma Genel Komutanlığınca belirlenecek kurs süresi içerisinde Mesleki Oryantasyon Eğitimine tabi tutulacak. Bu eğitimi başarı ile tamamlayanlar kıta komutanlıkları emrine atandırılacak.


kaynak:haberler

 
Editör: Barış Köksal