İzmir'de adliye önünde bombalı araçla yapılan saldırı öncesi polislerin teröristleri fark edip aracı durdurduğu ve hemen akabinde çatışma çıktığı öğrenildi. Polislerin dikkati facianın büyümesini önledi.

İzmir Adliyesi'nin hakim ve savcıların kullandığı C Kapısı önüne mesai çıkışı sırasında bomba yüklü araçla gelen 3 teröristi güvenlik güçleri fark etti. Güvenlik güçleri müdahale edince teröristler bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Adliyenin yanı sıra iş merkezlerinin de yoğun olduğu bölgedeki binalarda büyük hasar meydana gelirken, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı.

2 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇTİ

Teröristlerden 2'si olay yerinde ölü ele geçerken, kaçan teröristlerle polisler arasında çatışma bir süre daha devam etti.

11 YARALI VAR

Saldırıda yaralanan 11 kişi ambulanslarla çevredeki hastanelere götürülürken, adliye içinde de büyük panik çıktı. Adliyeye giriş ve çıkışlar durdurulurken, çevre güvenlik çemberine alındı.

POLİSLER DAHA BÜYÜK FACİAYI ÖNLEDİ

Patlamadan hemen önce polislerin teröristeri fark etmesi ise daha büyük bir faciayı önledi. Polisin müdahalesiyle teröristler arabayı infilak ettirmek zorunda kaldı.

VALİ: POLİS DURDURUP ARAMAK İSTEDİ

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da "Polis aracı durdurup aramak istedi, çatışma çıktı. Maalesef, bir polisimiz ve bir müşabirimiz şehit oldu." dedi.

ŞEHİT POLİSİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Öte yandan bombalı aracı durduran ve teröristlerle çatışmaya girerek şehit olan polisin, trafik polisi Feti Sekin olduğu öğrenildi. Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal